Skip to Content

Xavier Taveirne en Ruth Roets presenteren dit najaar "De ochtend"

Bert Rymen wordt Wetstraatjournalist voor VRT NIEUWS

Vanaf maandag 1 september presenteert Ruth Roets aan de zijde van Xavier Taveirne het Radio 1-programma "De ochtend". Roets, tot voor kort nieuwscoördinator voor Radio 2, vervangt Bert Rymen die zich vanaf dit najaar voltijds focust op zijn nieuwe rol als Wetstraatjournalist voor VRT NIEUWS.

Xavier Taveirne begint in september aan zijn derde seizoen als presentator van het Radio 1-programma De ochtend. Daarvoor krijgt hij radiojournaliste Ruth Roets aan zijn zijde als copresentator. Ruth is 36 en werkt al dertien jaar voor de openbare omroep. Ze was jarenlang nieuwslezer, eindredacteur en coördinator van het nieuws op Radio 2. Vanaf september neemt ze dus terug plaats achter de microfoon.

Ruth Roets: “De ochtend is het mooiste radiomoment van de dag. Je mag luisteraars wakker maken met boeiende verhalen en nieuws, op zoek gaan naar nuances, meningen en verklaringen. Met  een open blik op de wereld.  De vraag kwam totaal onverwacht maar het is een droom om dit te mogen doen."

 

Wetstraat

Radiojournalist Bert Rymen gaat vanaf september de Wetstraatredactie van VRT NIEUWS versterken. Hij zal samen met Johny Vansevenant en Marc Van de Looverbosch de politieke berichtgeving verzorgen voor het radionieuws en ook politieke duiding brengen op de vijf radionetten van de VRT. Bert zet daarmee een punt achter bijna drie seizoenen bij De ochtend.

Bert Rymen: “De ochtend was zonder meer het leukste dat ik tot nog toe heb gedaan op de VRT. Zeker de maanden in de aanloop naar de verkiezingen en het Kiescafé aan Brussel-Centraal waren fantastisch. Maar de Wetstraat was voor mij al lang een droom en nu de nieuwe legislatuur begint is dit het ideale moment.”

 

De ochtend, elke weekdag van 6 tot 9 uur op Radio 1, vanaf 1 september met Xavier Taveirne en Ruth Roets

 

NIET VOOR PUBLICATIE
Ruth Roets, Xavier Taveirne en Bert Rymen zijn vanaf begin september beschikbaar voor interviews.

 

(c) VRT - Bart Musschoot
(c) VRT - Bart Musschoot
Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Radio 1
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Radio 1
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos