Skip to Content
Vitalski en Christophe Vekeman herdenken Gerard Reve op Klara

Vitalski en Christophe Vekeman herdenken Gerard Reve op Klara

"De Grote Reve Revue", van maandag 8 tot en met donderdag 11 februari

Tijdens de krokusvakantie presenteren Vitalski en Christophe Vekeman van maandag 8 tot en met donderdag 11 februari De Grote Reve Revue op Klara. In vier afleveringen brengt het duo, samen met onder andere auteur Herman Koch en radiopresentator Lieven Vandenhaute, hulde aan de Nederlandse auteur die tien jaar geleden stierf.

Tien jaar geleden, op 8 april 2006, overleed Gerard Reve in Machelen-aan-de-Leie. Daar was hij dertien jaar eerder komen wonen met zijn vriend Joop Schafthuizen na turbulente jaren in Nederland, Engeland en Frankrijk. Reve, die samen met Harry Mulish en Willem Frederik Hermans tot de grote drie Nederlandse naoorlogse schrijvers wordt gerekend, leverde strijd op vele vlakken. Hij worstelde met zijn verhouding tot religie, lag in de knoop met zijn seksualiteit en schopte vaak tegen literaire en andere schenen.

In De Grote Reve Revue eren Christophe Vekeman en Vitalski de schrijver uitbundig. Dat doen ze samen met biograaf Nop Maas, Reve-kenner en auteur Herman Koch, radiopresentator Lieven Vandenhaute die met hem bevriend was en Gaby Desmaele, de pastoor van Machelen-aan-de-Leie die Reve ten grave droeg.

Jong literair geweld van nu komt voorlezen en de revue eindigt in spanning met een moeilijke Reve-quiz. Muziek is er van volkszanger Guido Belcanto en sopraan Lieselot De Wilde.

De Grote Reve Revue: van maandag 8 tot en met donderdag 11 februari van 17 tot 18 uur op Klara

Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos