VIDEO | Radio 2 wil droom van Michiel waarmaken

"Grootste familie" roept luisteraars op om rolstoeltoegankelijkheid in kaart te brengen

Vandaag is Radio 2-presentatrice Anja Daems een hele dag in een rolstoel op pad geweest met rolstoelgebruiker Michiel. Zo heeft ze aan den lijve ondervonden welk hindernissenparcours Michiel elke dag tegenkomt. Tanken of een koffiekoek gaan kopen werden plots onoverkomelijke opdrachten.  "Ik werd boos toen ik op de hobbelige kasseien bijna mijn evenwicht verloor en toen de drempel bij de bakker te hoog bleek te zijn kreeg ik tranen in m'n ogen. Ik was overdonderd door mijn onmacht“, zei  ze. Gelukkig is het haar wel gelukt om De Madammen te presenteren in de rolstoel.

Rolstoeltoilet op eerste verdieping

Michiel was in het voorjaar van 2014 voor het eerste te gast bij De Madammen op Radio 2. Hij vertelde er zijn verhaal. Sinds een busongeval in Thailand zit hij in een rolstoel en wordt hij als jonge gast vol dromen geconfronteerd met een leven op wielen waarbij niet alles op rolletjes loopt.

Je bent jong en je wilt wat. Maar na een avondje stappen kom je tot de conclusie dat het zongenaamde rolstoeltoegankelijke toilet in een Antwerps restaurant zich op de eerste verdieping bevindt. En er is geen lift.

De droom van Michiel

Maar Michiel wil niet bij de pakken blijven zitten. Hij vertelt over zijn droom. Hij wil graag een app maken waarbij het rolstoeltoegankelijke Antwerpen in kaart wordt gebracht. En daarvoor heeft hij vrijwilligers nodig. Veel vrijwilligers... De oproep bij De Madammen op Radio 2 zorgde alvast voor een stormvloed aan positieve reacties.

Radio 2 wil Michiel nu verder op weg helpen tijdens een actieweek van 29 september tot en met 3 oktober. Hoe kunnen we als de grootste familie van Vlaanderen een handje toesteken om de droom van Michiel te verwezenlijken? Hoe kunnen we zijn hindernissenparcours toegankelijk maken? Samen brengen we niet alleen Antwerpen, maar ook Gent, Leuven, Hasselt en Kortrijk in kaart.

Met het meetlint op pad

Radio 2-luisteraars, presentatoren en reporters gaan de hele week met het meetlint op pad om te meten hoe rolstoeltoegankelijk winkels, café's en restaurants zijn. Hoe breed is de deur? Hoe hoog is de drempel? Is het toilet bereikbaar? De resultaten brengen ze in met hun smartphone, tablet-pc of computer. De app krijgt langzaam vorm...

Wil je mee opmeten? Klik hier

radio2.behttp://www.radio2.be/toegankelijkheid/help-michiel

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Contact

Auguste Reyerslaan 52 1043 Brussel

www.vrt.be