VIDEO | Radio 1 eert Luc De Vos

Vrijdag 27 november 2015 — Zondag is het exact één jaar geleden dat Luc De Vos stierf. Radio 1 brengt hulde aan de betreurde zanger, met onder andere een bijzondere versie van Mia waarvoor Radio 1 samenwerkte met onder andere Bart Peeters, Tourist LeMC en De Jeugd Van Tegenwoordig.

Mia-tribute

Als eerbetoon aan Luc De Vos hebben enkele Vlaamse en Nederlandse artiesten hun schouders gezet onder een bijzonder project. Tijdens de voorbije Radio 1 Sessies zongen Bart Peeters, Tourist LeMC, Stef Kamil Carlens, Spinvis, De Jeugd Van Tegenwoordig, Wannes Capelle en Henny Vrienten hun eugen versie van het nummer Mia in. Radio 1 bracht alle versie samen in onderstaand filmpje.

Het levensverhaal van Mia

In het programma Allez Allez brengen Wouter Mattelin en Jan Delvaux het wonderbaarlijke levensverhaal van het bijna 25 jaar oude Mia.

Op zaterdag 28 november in Allez Allez, van 14 tot 15 uur. 

Luc De Vos in Bar Du Matin

Het Radio 1-programma Bar du matin eert Luc De Vos door hem nog eens zelf aan het woord te laten. Op 22 oktober 2013 schreef hij een radiodagboek voor het programma Nieuwe feiten. Die dag was hij naar een live uitzending van Ruth Joos geweest in het kader van de actie Schrijver zkt. zanger. Het werd een radiodocument om te koesteren.

Op zondag 29 november in Bar du matin, van 7 tot 10 uur

Radio 1 - Mia, the tribute

Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Radio 1 at VRT