VIDEO | Ook VRT-collega's wagen zich aan onderwijsexperiment van Radio 1

VIDEO | Ook VRT-collega's wagen zich aan onderwijsexperiment van Radio 1

Radio 1- & VRT Nieuws-collega's vs. aap: 0-1

Maandag 1 september 2014 — Vorige week lanceerde Radio 1 een filmpje met een experiment ter aankondiging van hun onderwijsweek. Het filmpje waarbij kinderen en volwassenen werden gevraagd om een nootje uit een koker te halen, bereikte ondertussen al bijna 1 300 000 mensen. Ook in het buitenland, zelfs tot in China toe, werd het filmpje overgenomen. 

Maar er is meer. We vroegen onze nietsvermoedende collega's van Radio 1 en VRT Nieuws om ook deel te nemen aan het experiment met het apennootje. 

Benieuwd hoe Koen Fillet, Ihsane Chioua Lekhli, Lieven Verstraete, Linda De Win, Björn Soenens, Annemie Peeters en Kobe Ilsen het er vanaf brengen? Bekijk dan onderstaand filmpje.

Over de onderwijsweek van Radio 1

Tijdens de eerste week van september meten "De ochtend" en "Hautekiet" de staat op van ons onderwijs. Elke dag live vanuit een andere Vlaamse school.

Hoe is het gesteld met de infrastructuur van onze scholen? Hoeveel mensen hebben moeite om de schoolfactuur te betalen? En is ons onderwijs gericht op de arbeidsmarkt? Het is maar een greep uit de vele thema's en bijhorende vragen die Xavier Taveirne en  Ruth Roets voorleggen aan hun gasten.

De ochtend is er op volgende dagen live vanuit volgende scholen:

maandag 1 september: Sint-Carolus, Sint-Niklaas
thema's: infrastructuur, stand van ons onderwijs
dinsdag 2 september: Stedelijk Lyceum, Antwerpen
thema's: onderwijs en de arbeidsmarkt, mobiliteit
woensdag 3 september: Sint-Joost-Aan-Zee, Sint-Joost-ten-Noode
thema's: kennis kleuters, schoolfactuur
donderdag 4 september: Steinerschool, Brugge
thema's: methodescholen, lerarenopleiding
vrijdag 5 september: Koninklijk Atheneum, Hasselt
thema's: sport, naschoolse opvang

In Hautekiet bouwt radiomaker Jan Hautekiet verder op de thema's en vragen uit De ochtend. Hautekiet gooit alle lijnen open en modereert het debat onder de Radio 1-luisteraars.

Experiment - collega's Radio 1 en VRT Nieuws VS aap