Skip to Content
VIDEO | MNM en Van Dale lanceren taalwedstrijd voor jongeren

VIDEO | MNM en Van Dale lanceren taalwedstrijd voor jongeren

Eva Daeleman en Brahim meter en peter van "WoordSlam"

Radiozender MNM en Van Dale Uitgevers zetten jongeren aan om op een creatieve manier om te gaan met taal en meertaligheid. Vandaag lanceren de partners de taalwedstrijd WoordSlam. MNM-dj's Brahim en Eva Daeleman zijn meter en peter van het project.

Tot 23 oktober kunnen 12- tot 18-jarigen een creatief taalfilmpje insturen van maximaal anderhalve minuut via de website woordslam.be. Rap, verhaal, dans, lied, gedicht... Alle talen in alle mogelijke vormen zijn welkom.

Vé Bobelyn, Directeur van VBK België, moederbedrijf van Van Dale Uitgevers: "We willen jongeren aanzetten om creatief met taal om te gaan. Dat kan in eender welke vorm. Het is vooral de bedoeling om op een originele manier uit de hoek te komen. Je hoeft dus zeker geen taalpurist te zijn om je kans te wagen. Het filmpje moet er vooral uitspringen."

MNM-dj's Eva Daeleman en Brahim zijn meter en peter van de actie.

Door m'n studies radio aan het Rits ben ik een echte taalfreak geworden. Spelen met taal is het leukste wat er is. Ik ben alvast erg benieuwd naar de inzendingen voor WoordSlam.”
Eva Daeleman

Al van kinds af aan ben ik bezig met taal. Hoe maak je leuke gedichten? Hoe kan je een lied schrijven met behulp van de wondere wereld van taal? Het zijn vragen die me nog altijd boeien, want ik gebruik ze dagelijks om nummers te schrijven. Met taal maak je kabaal!”
Brahim

WoordSlam past in de reeks initiatieven van Van Dale Uitgevers. Peggy Timmerman, marketingcoördinator van Van Dale Uitgevers: “Van Dale Uitgevers doet veel meer dan alleen woordenboeken uitgeven. Onlangs was er de lancering van het Jubileumboek ‘Verhalen over taal: 150 jaar Van Dale’ naar aanleiding van onze 150e verjaardag en gaven we de start voor de verkiezing van het Van Dale Jubileumwoord. Vandaag is er voor de 12- tot 18-jarigen deze wedstrijd rond taal in al zijn vormen. In MNM vonden we de perfecte partner voor dit initiatief.”

Op 27 oktober zal de jury bestaand uit Brahim, Eva Daeleman, Peggy Timmerman en Vé Bobelyn bekendmaken welke vijf filmpjes naar de volgende ronde gaan. Tot 9 november kan het grote publiek dan via de website stemmen op een van de filmpjes. Op 11 november wordt de winnaar live bekendgemaakt op de boekenbeurs en op antenne bij MNM. OP12 zendt de drie beste filmpjes uit.

Deelnemers maken kans op een GoPro-camera, tablet, smartphone en verschillende waardevolle boekenpakketten. Ook onder de mensen die stemmen, wordt er een boekenpakket verloot. Alle informatie en introductiefilmpjes van Eva Daeleman en Brahim zijn te vinden op www.woordslam.be.

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator MNM, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator MNM, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos