Skip to Content
VIDEO | MNM-dj's Peter Van de Veire en Eva Daeleman verbreken wereldrecord met De Langste Liefde

VIDEO | MNM-dj's Peter Van de Veire en Eva Daeleman verbreken wereldrecord met De Langste Liefde

Honderd uur radio over echte liefde en vriendschap

Honderd uur aan een stuk, van dinsdag 10 februari om 8 uur tot zaterdag 14 februari om 12 uur, presenteerden MNM-dj's Peter Van de Veire en Eva Daeleman "De Langste Liefde", een non-stop radioprogramma waarin ze op zoek gaan naar echte liefde en vriendschap. Daarmee hebben ze het wereldrecord voor het langste non-stop radioprogramma door een team gepresenteerd, ook wel het Guinness World Record voor "Longest Marathon for a Radio Music Show DJ Team"; Het vorige record stond op 84 uur.
"We zijn onvoorstelbaar kapot", klinkt het in koor bij de twee dj's. "Maar honderd uur lang mensen hun liefde en vriendschap voor mekaar horen uitspreken, was ook zo onvoorstelbaar mooi, warm en ontroerend."

“Het is wonderlijk om te zien dat je een marionet van jezelf wordt. Je weet dat je songs moet aankondigen, mensen moet interviewen en flauwe moppen moet vertellen maar eigenlijk ben je daar niet meer toe in staat. Maar met een dj bij je die je zelfs in de bergen van Nepal zou kunnen vertrouwen, krijg je vleugels. Combineer dat met de liefde van de luisteraar en alle slaaptekort verdwijnt als chocolade tijdens de zomer van '76. Eén minpunt: de spurt die je moet trekken naar het toilet om maar niet van je rusttijd in te boeten.“
Peter Van de Veire

“Ik besefte op voorhand wel dat dit behoorlijk zwaar zou worden. Maar daar wilde ik absoluut niet te veel over nadenken. Ik was op voorhand nog nooit 24 uur aan een stuk opgebleven. Gelukkig waren er Peter, producer Annemie  en dokter Ruud.  Ep de positieve, liefdevolle vibe van de luisteraars. Het is heerlijk hoe zij je steunen en vooruit trekken en vooral ook zoveel met ons willen delen. Van hun grootste geluk en hun langste liefde tot hun gebroken hart en hun grootste twijfels. Ik loop nu rond op een roze planeet met glitters, lachende mensen en zoveel liefde. Ik wil hier graag nog even blijven. Al kan ik nu toch alleen maar aan m’n bed denken.”
Eva Daeleman

Op zaterdag 14 februari zet MNM tussen 12 en 19 uur een muzikaal punt achter de de liefdesuitzending met de Langste Liefde 100, een lijst met honderd liefdesliedjes samengesteld door de luisteraars.

ONDER EMBARGO TOT 14.02 OM 19 UUR
Dit is de top tien van de Langste Liefde 100:

1. John Legend - All Of Me
2. Witney Houston - I Will Always Love You
3. Sam Smith - Stay With Me
4. Galantis - Runaway (U&I)
5. Adele - Make You Feel My Love
6. Emma Bale - All I Want
7. Nielson - Sexy als ik dans
8. Ellie Goudling - Love Me Like You Do
9. Tom Odell - Another Love
10. Maaike Ouboter - Dat ik je mis

Via MNM.be vind je een volledige foto- en videoverslag van De Langste Liefde.

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator MNM, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator MNM, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos