Skip to Content

Verloren gewaand interview met Kurt Cobain teruggevonden

Gouden vondst in Studio Brussel-archief

Sam De Bruyn heeft vandaag woensdag een fijne ontdekking wereldkundig gemaakt in zijn avondspitsprogramma Zet ‘m op Sam: Een uniek en verloren gewaand Kurt Cobain-interview is teruggevonden in de radio-archieven van Studio Brussel.

Het was de Britse Nirvana-adept Nick Soulsby, auteur van verschillende boeken over het grungefenomeen, die de kat de bel aanbond door het VRT-archief te contacteren.

“Ik werk momenteel aan een nieuw boek over Nirvana en ik wist dankzij de online fancommunity LiveNirvana dat er in november 1991 een interview had plaatsgevonden in België (op zaterdag 23 november in de Gentse Vooruit om precies te zijn, nvdr). Maar niemand had dit ooit teruggevonden.”

Daar slaagden de mensen van het VRT-archief nu wel in, dankzij de richtlijnen van Nick Soulsby.

“Als we al eens iets kapot maken dan doen we dat in a happy mood” (Kurt Cobain, 13 november 1991)

Zo sprak een hoorbaar ontspannen Kurt Cobain die dag in de microfoon van reporter Niels Delvaux, die de Nirvana-frontman interviewde voor het StuBru-programma Update met presentatrice Chantal Pattyn.

“Dit is echt wel een fijn interview”, analyseert Soulsby het gesprek dat z’n plaats verdient in de Nirvana-geschiedenis. “Je hoort een bescheiden kerel die duidelijk nog overrompeld is door alle opkomende aandacht. Hij vond het duidelijk fun, jullie troffen hem op een goede dag.”

VRT werkt samen met VIAA, dat het digitale erfgoed van Vlaanderen op een duurzame manier bewaart en toegankelijk maakt voor iedereen.

Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos