"Twee weken lang brug geslagen tussen werkzoekenden en werkgevers"

25 jongeren doen eerste werkervaring op tijdens Grootste Arbeidsdag VRT

arbeidsbureau_def_transparant.jpg

Vanmiddag sloot Het Grootste Arbeidsbureau van MNM zijn deuren. Twee weken lang bracht de radiozender van de VRT jonge werkzoekenden en werkgevers met mekaar in contact en werden er tips uitgewisseld om aan een job te geraken. Op donderdag 26 februari opende de VRT zijn deuren voor 25 jonge schoolverlaters om er hun eerste werkervaring op te doen.

 

In de slotuitzending van Het Grootste Arbeidsbureau hield Vlaams minister van Werk Philippe Muyters een warm pleidooi voor het belang van het verwerven van competenties en het opdoen van ervaring voor jonge werkzoekenden. Een oproep die radiozender MNM twee weken lang ter harte heeft genomen. De jongerenzender van de VRT bracht van 16 tot en met 27 februari jonge werkzoekenden en werkgevers met mekaar in contact en werden er tips uitgewisseld om aan een job te geraken of een eerste werkervaring op te doen.  

"Als jongerenzender vinden we het onze taak om jonge werkzoekenden en schoolverlaters ten volle te ondersteunen tijdens hun eerste stappen op de arbeidsmarkt. Het is een rol die we van harte vervullen. Al voor het vierde jaar op rij brengen we daarom werkzoekenden en werkgevers met mekaar in contact tijdens Het Grootste Arbeidsbureau. Het doet deugd om te zien dat onze luisteraars hier veel aan hebben. Bedankt ook aan alle partners, de VDAB in het bijzonder, en de beleidsmakers die onze actie een warm hart toedragen. Bedankt aan minister-president Bourgeois en minister van Werk Muyters voor hun steun."
MNM-nethoofd Rino Ver Eecke

Grootste Arbeidsdag

De hele VRT ging mee in de actie van MNM en riep donderdag 26 februari uit tot De Grootste Arbeidsdag. Op die dag deden 25 jongeren op de VRT hun eerste werkervaring op te doen in verschillende jobs, van catering tot presentatiewerk. De jonge reporter Zaka maakte er onderstaand videoverslag van. De hele dag door volgde MNM-dj Ann Reymen de jongeren die die dag aan de slag zijn bij de openbare omroep. 

Met De Grootste Arbeidsdag neemt de VRT deel aan de campagne "Ervaring werkt" die de VDAB, de VRT, Unizo, Voka en Adecco eind januari lanceerden.

ONDER EMBARGO TOT 16 UUR:

Tussen 13 en 16 uur sloot MNM Het Grootste Arbeidsbureau muzikaal af met de Werk Top 40. De luisteraars van MNM kozen de veertig productiefste platen, de ideale achtergrondmuziek voor op de werkvloer.

Dit is de top tien:

1. "Runaway (U & I)" - Galantis
2. "No Stress" - Laurent Wolf
3. "Pompeii" - Bastille 
4. "Budapest" - Gerorge Ezra
5. "Can't Hold Us" - Macklemore ft. Ryan Lewis
6.  "Cheerleader" (Felix Jaehn Remix) - OMI
7. "Ho Hey" - The Lumineers
8. "9 to 5" - Dolly Parton
9. "Uptown Funk" - Mark Ronson ft. Bruno Mars
10. "Seven Nation Army" - The White Stripes

Ontdek hier de droomjobs van de MNM-dj'shttp://www.mnm.be/shows/het-grootste-arbeidsbureau/wat-waren-de-droomjobs-van-onze-djs

Pieter Van Eyndhoven

Perscoördinator MNM, VRT

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Contact

Auguste Reyerslaan 52 1043 Brussel

www.vrt.be