Skip to Content
Sven Pichal nieuwe Radio 2-inspecteur

Sven Pichal nieuwe Radio 2-inspecteur

"De inspecteur" vanaf 8 september elke weekdag van 8 tot 9 uur

Vanaf 8 september presenteert Sven Pichal elke weekdag van 8 tot 9 uur "De inspecteur" op Radio 2. Daarmee heeft de grootste VRT-radiozender vanaf september opnieuw een dagelijks consumentenprogramma tijdens de ochtendspits.

Sven Pichal vervangt Hein Decaluwé als vaste Radio 2-inspecteur. Decaluwé legt zich vanaf dit najaar toe op zijn coördinerende rol tussen de regionale omroepen van Radio 2.

De voormalige Radio 1-presentator combineert zijn job als inspecteur dit najaar met zijn reportagewerk voor het Eén-programma Volt. De inspecteur is alvast heel enthousiast over zijn nieuwe rol bij "de grootste familie van Vlaanderen"

“Ik start met veel ambitie als nieuwe inspecteur. Consumentenzaken onder de aandacht brengen is ontzettend belangrijk en relevant, zeker voor een openbare omroep. Samen met de luisteraars zullen we dagelijks het verschil proberen te maken om ons als consument sterk in de schoenen te staan.”

Met De inspecteur krijgt Radio 2 opnieuw een volwaardig, dagelijks consumentenprogramma in volle primetime.

Radio 2-nethoofd Jan Knudde: “Iedereen is consument en een goed ingelichte consument is er twee waard. Daarom zet Radio 2 sterker dan ooit in op de uitbouw van een dienstverlening, zowel op radio als online, voor onze luisteraars-consumenten: een volwaardig programma elke weekdag en een online team dat de krachten gaat bundelen van honderdduizenden consumenten, die informatie en ervaringen delen. Met Sven Pichal als gangmaker.”

De inspecteur, vanaf maandag 8 september elke weekdag van 8 tot 9 uur op Radio 2

Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos