Studio Brussel viert 60 jaar popmuziek met expo POP=ART

Studio Brussel viert 60 jaar popmuziek met expo POP=ART

Van donderdag 14 t.e.m. zondag 17 januari in M-Museum Leuven

Vrijdag 8 januari 2016 — De popmuziek bestaat dit jaar zestig jaar en dat viert radiozender Studio Brussel met POP=ART, een pop-upexpo in het M-Museum in Leuven. Voor de tentoonstelling koos Studio Brussel-presentator Stijn Van de Voorde zestig songquotes, een uit elk jaar, die door Eva Goethals grafisch werden vormgegeven. De expo loopt van donderdagavond 14 tot en met zondag 17 januari. 

In 1956 scoorde Elvis Presley zijn eerste nummer een-hits, de film Rock Around The Clock werd een wereldwijd succes en Johnny Cash verkocht meer dan twee miljoen exemplaren van I Walk the Line. Rock ’n roll werd pop. En pop werd art, want ook in 1956 maakte Richard Hamilton het allereerste popart-kunstwerk.

Popmuziek en kunst gaan dan ook goed samen. En dat vonden ook Studio Brussel-presentator Stijn Van de Voorde en grafisch vormgeefster Eva Goethals. Zij vertaalden zestig songquotes uit zestig jaar popmuziek in zestig unieke posters. Van Elvis tot Adele, van Arctic Monkeys tot Jacques Brel, van Carole King tot Iron Maiden. "Pop(muziek) is voor mij de hoogste vorm van kunst", aldus Van de Voorde.

De expo waarop de posters tentoongesteld zijn, loopt van donderdagavond 14 tot en met zondag 17 januari in het M-Museum in Leuven. Tickets kosten 3 euro. Daarmee heb je als bezoeker toegang tot het volledige museum. De posters staan ook op stubru.be.

 

Logo POP=ART
1966 - Rollling Stones - Paint It Black (c) Eva Goethals
1988 - Pixies - Where Is My Mind? (c) Eva Goethals
2000 - Queens Of The Stone Age - Feel Good Hit Of The Summer (c) Eva Goethals
2011 - Arctic Monkeys - Don't Sit Down 'Cause I Moved Your Chair (c) Eva Goethals

Contacteer ons