Studio Brussel viert 60 jaar popmuziek met expo POP=ART

Studio Brussel viert 60 jaar popmuziek met expo POP=ART

Van donderdag 14 t.e.m. zondag 17 januari in M-Museum Leuven

Vrijdag 8 januari 2016 — De popmuziek bestaat dit jaar zestig jaar en dat viert radiozender Studio Brussel met POP=ART, een pop-upexpo in het M-Museum in Leuven. Voor de tentoonstelling koos Studio Brussel-presentator Stijn Van de Voorde zestig songquotes, een uit elk jaar, die door Eva Goethals grafisch werden vormgegeven. De expo loopt van donderdagavond 14 tot en met zondag 17 januari. 

In 1956 scoorde Elvis Presley zijn eerste nummer een-hits, de film Rock Around The Clock werd een wereldwijd succes en Johnny Cash verkocht meer dan twee miljoen exemplaren van I Walk the Line. Rock ’n roll werd pop. En pop werd art, want ook in 1956 maakte Richard Hamilton het allereerste popart-kunstwerk.

Popmuziek en kunst gaan dan ook goed samen. En dat vonden ook Studio Brussel-presentator Stijn Van de Voorde en grafisch vormgeefster Eva Goethals. Zij vertaalden zestig songquotes uit zestig jaar popmuziek in zestig unieke posters. Van Elvis tot Adele, van Arctic Monkeys tot Jacques Brel, van Carole King tot Iron Maiden. "Pop(muziek) is voor mij de hoogste vorm van kunst", aldus Van de Voorde.

De expo waarop de posters tentoongesteld zijn, loopt van donderdagavond 14 tot en met zondag 17 januari in het M-Museum in Leuven. Tickets kosten 3 euro. Daarmee heb je als bezoeker toegang tot het volledige museum. De posters staan ook op stubru.be.

 

Logo POP=ART
1966 - Rollling Stones - Paint It Black (c) Eva Goethals
1988 - Pixies - Where Is My Mind? (c) Eva Goethals
2000 - Queens Of The Stone Age - Feel Good Hit Of The Summer (c) Eva Goethals
2011 - Arctic Monkeys - Don't Sit Down 'Cause I Moved Your Chair (c) Eva Goethals
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Studio Brussel at VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos