Studio Brussel-ode aan David Bowie gaat de wereld rond

Studio Brussel-ode aan David Bowie gaat de wereld rond

Maandag 18 januari 2016 — "Stardust for Bowie" is wereldnieuws. Vorige week woensdag stelden Studio Brussel en Volkssterrenwacht MIRA het nieuwe sterrenbeeld in de vorm van de iconische Bowie-bliksemschicht voor als ode aan de recent overleden Britse muzikant. Sindsdien is het eerbetoon opgepikt door internationale media zoals Rolling Stone, TIME en The Huffington Post. 

Vorige week woensdag kondigden Studio Brussel en Volkssterrenwacht MIRA een nieuw sterrenbeeld aan als eerbetoon aan de vorige week zondag overleden Britse muzikant. De constellatie, bestaande uit zeven sterren, is te bewonderen aan de hemel maar ook op stubru.be. Daar kunnen fans van Bowie het sterrenbeeld doen oplichten door hun favoriete Bowie-nummer te linken aan een van de sterren. Bijna 20.000 mensen hebben dat al gedaan. 

Van Europa tot Australië

Het initiatief is niet onopgemerkt gebleven. Stardust for Bowie werd sinds vorige week woensdag wereldwijd opgepikt door bekende muziekblogs, kranten en nieuwssites. Zo werd het nieuws opgepikt door het wereldberoemde muziektijdschrift Rolling Stone, waar het artikel bijna 50.000 keer geliket werd en bijna 20.000 keer gedeeld via Facebook. Ook TIME en bekende Britse kranten als The Guardian, The Telegraph en Mirror pikten het nieuws op, evenals de Amerikaanse blogsite The Huffington Post en het Australische ABC News, de Franse editie van Vanity Fair en vele tientallen andere internationale nieuwssites. 

Tot in India

En sinds vanmorgen is "Stardust for Bowie" ook nieuws in India. Het lijkt er dus op dat er binnenkort nog meer fans wereldwijd hun favoriete nummer van David Bowie zullen toevoegen aan het sterrenbeeld.

Contacteer ons