Skip to Content

Studio Brussel doet het licht uit

#lichtuit

De kans op elektriciteitsschaarste en stroomonderbrekingen tijdens de wintermaanden is reëel. Zowel de federale als de Vlaamse overheid sensibiliseren de bevolking rond hun energieverbruik en ook Studio Brussel doet mee. Morgen gaat vier uur lang het licht uit op de radiozender. Linde Merckpoel gaat op pad om op verschillende locaties in Vlaanderen het licht te doven.

Blackout

"Als we allemaal een klein beetje solidair zijn, kunnen we een stroomafschakeling deze winter voorkomen", aldus Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom op Studio Brussel 

En Studio Brussel wil solidair zijn. "Blackout" op Studio Brussel morgen dus. Tussen 16 en 20 uur gaat het licht uit op de redactie en roept presentator Vincent Byloo de luisteraars op om hetzelfde te doen op de werkplek of thuis. 

Linde Merckpoel gaat als Blackout-reporter de straat op om op zoveel mogelijk plaatsen in Vlaanderen het licht uit te doen: bij gezinnen thuis, maar ook in restaurants en openbare plaatsen zoals een zwembad.

Vincent Byloo praat met een vertegenwoordiger van VEA (Vlaamse Energieagentschap) en met de luisteraars over de gevolgen van zo'n blackout.

Donkere muziek

Om de #lichtuit-oproep kracht bij te zetten, draait Vincent Byloo tussen 16 en 20 uur enkel nummers die verwijzen naar licht of donker. Van "Oh Darkness" van Admiral Freebee tot "Licht Uit" van The Opposites. Vanuit de darkroom, een volledig verduisterd sessiekot, is er live muziek van Marble Sounds en The Van Jets. Zij brengen hun respectievelijke hits "Leave A Light On" en "Here Comes The Light".

Blackout: op dinsdag 4 november van 16 tot 20 uur op Studio Brussel

Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos