Skip to Content
Stroomonderbrekingen: is jouw gemeente er klaar voor?

Stroomonderbrekingen: is jouw gemeente er klaar voor?

Radio 2-"stroomdag" op vrijdag 7 november - Helpdesk van 6 tot 13 uur via 0800 120 33

Naar aanleiding van het mogelijke stroomtekort deze winter gooit Radio 2 op vrijdag 7 november alle lijnen open voor luisteraars die met vragen zitten. Radio 2 zoekt antwoorden bij de provinciegouverneurs, burgemeesters en de FOD Economie. Doorheen de dag worden alle gegevens verzameld in een overzichtelijke, interactieve kaart vol handige informatie per gemeente.

Op vrijdag 7 november opent Radio 2 samen met de FOD Economie een helpdesk waar iedereen tussen 6 en 13 uur terecht kan met al zijn of haar "stroomvragen" via het gratis nummer 0800 120 33

Is mijn gemeente er klaar voor?

De regionale redacties van het Radio 2-ochtendprogramma Start je dag (6-8 uur) hebben alle 308 Vlaamse gemeenten opgebeld om te vragen of ze klaar zijn voor een eventuele afschakeling en of ze solidair zijn met gemeenten die mogelijk afgeschakeld worden. De presentatoren schakelen de provinciegouverneurs in om meer uitleg te geven bij de concrete situatie per gemeente. 

Interactieve kaart

Welke straten worden er afgeschakeld? Worden er op gemeentelijk niveau besparingsmaatregelen genomen? Worden de verkeerslichten afgeschakeld? Op basis van alle informatie wordt op de Radio 2-website een interactieve kaart van Vlaanderen en Brussel samengesteld met daarop alle info per gemeente. 

In De inspecteur (8-9 uur) gaat Sven Pichal dieper in op enkele algemenere vragen. Welke energiebesparende maatregelen kunnen we met z'n allen nemen? Of: wat als ik mijn zaak moet sluiten, kan ik dan een schadeclaim indienen?

De Madammen (10-12 uur) zoeken dan weer uit of besparen wel in onze genen zit. 

Stroomdag op Radio 2: op vrijdag 7 november tussen 6 en 12 uur

Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos