Stefanie Troffaes, Lucas Blondeel en Annelien Van Wauwe genomineerd voor de Klara voor Jonge belofte

Woensdag 7 januari 2015 — Morgen reiken Eén en Muziekcentrum Vlaanderen voor de achtste keer de MIA's uit aan populaire muzikale artiesten die zich het afgelopen jaar verdienstelijk hebben gemaakt. Maar ook Klara heeft zijn eigen jaarlijkse muziekprijzen. De radiozender zendt op zaterdag 31 januari, tijdens Klara in deSingel, voor de vijfde keer de Klara's uit aan de meeste verdienstelijke artiesten uit de klassieke muzieksector. Vandaag maakte Klara de genomineerden voor de categorie "Jonge belofte" bekend.

Dit jaar worden er Klara's uitgereikt in vijf categorieën: Jonge belofte, Beste muzikant/ensemble, Beste muziekevenement, Beste Vlaamse klassieke cd en Beste Vlaamse jazz cd. Daarnaast bekroont Klara met de Carrèreprijs iemands volledige oeuvre. 

Een jury van Klara-medewerkers kiest de winnaars in alle categorieën. Met uitzondering van de award in de categorie Jonge belofte. Daarvoor kan het brede publiek stemmen. Klara stelde een shortlist van drie namen samen, stuk voor stuk getalenteerde jonge muzikanten dia al van zich lieten horen in binnen- en buitenland.

Dit zijn de genomineerden:

Stefanie Troffaes, traverso, blokfluit
Lucas Blondeel, piano
Annelien Van Wauwe, klarinet

In het verleden wonnen Benjamin Glorieux (2010), Anneleen Lenaerts (2011), Zwerm (2012) en Revue Blanche (2013) de Klara voor Jonge belofte.

De stemming loopt op klara.be vanaf woensdag 7 januari tot en met woensdag 21 januari. De uitreiking vindt plaats op zaterdag 31 januari tijdens het evenement Klara in deSingel