Skip to Content
Stedelijk Lyceum Lamorinière Antwerpen voor één jaar De Strafste School

Stedelijk Lyceum Lamorinière Antwerpen voor één jaar De Strafste School

Tom De Cock verraste vanmorgen de winnaar en zendt er vanavond drie uur live uit

Radiozender MNM heeft het Stedelijk Lyceum Lamorinière uit Antwerpen  uitgeroepen tot De Strafste School van 2016. De school liet een diepe indruk na op de jury van de wedstrijd. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits komt vanmiddag langs met felicitaties in de kersverse Strafste School. Tussen 16 en 19 uur zendt Tom De Cock live uit vanuit de school en zijn er optredens van onder andere Lea Rue (ft Janieck Devy), Emma Bale en Ronnie Flex. Tijdens het laatste uur volgt er een MNM-feest met DJ Freaquency.

Samen sterk

Al voor het zesde jaar op rij ging jongerenzender MNM op zoek naar De Strafste School, de meest inventieve, sociaal geëngageerde en hartverwarmende middelbare school van Vlaanderen en Brussel. Om zich in te schrijven kon elke Vlaamse en Brusselse school een filmpje insturen waarin de leerlingen bewijzen dat het motto "samen sterk" in het DNA van hun school zit.

De scholen die dat deden, kregen een bezoek van De Strafste School-jury. In totaal ging de jury (MNM-dj Tom De Cock, YouTube-ster Zaka, vertegenwoordigers van de Vlaamse Scholierenkoepel en meerdere 'sterrenjuryleden' waaronder Joy Anna Thielemans, Eline De Munck, Sien Wynants,...) op bezoek bij 20 scholen, van Eernegem tot Beringen, van ASO tot BuSO.

Plaats voor iedereen

Maar van alle scholen liet het Stedelijk Lyceum Lamorinière dus de diepste indruk na op de jury.

Ik ben voor het zesde jaar op rij diep geraakt door het positivisme, het engagement en de wereldvisie die we achter 20 schoolpoorten hebben aangetroffen. Stuk voor stuk hoopvolle verhalen voor de toekomst. Chapeau voor directies, leerlingen én leerkrachten die elke dag het beste van zichzelf geven. Dat moet vaker benoemd en gevierd worden.

Deze school stak er naar ons gevoel bovenuit: extreme diversiteit, maar tegelijkertijd toch een sfeer van één team. Leerkrachten die tot tranen toe ontroerd zijn als ze over hun leerlingen spreken. Leerlingen die trots zijn op hun passie, of dat nu koken of chemie is. En ’t was hier bovendien ook een dik vet feest met zingen en dansen, waarbij niemand aan de kant bleef staan.

MNM-dj Tom De Cock 

Zo’n diverse school, en toch werkte iedereen samen. Ik vond de attitude van de leerkrachten tegenover de leerlingen echt top: ze zijn echt trots op hun studenten, dat voel je. Prachtige sfeer, al dat talent, met plaats voor iedereen.
Zaka

Het Stedelijk Lyceum Lamorinière heeft een pak leerlingen, die allemaal samen voor een grootse ontvangst zorgden. Tegelijk was er ook ruimte voor een stil moment, met een heel emotioneel filmpje over de waarden van deze school: diversiteit, respect, een open geest. Die combinatie: wauw. Ik stuur mijn kinderen later naar deze school.
Joy Anna Thielemans

 

Vorige winnaars De Strafste School

2011: Sint-Niklaasinstituut Kortrijk
2012: Instituut H. Familie Sint-Niklaas
2013: Instituut Het Spijker Hoogstraten
2014: MSGO Zelzate
2015: PTS Mechelen

 

 

Contacteer ons
Tine Plasmans Perscoördinator, VRT
Tine Plasmans Perscoördinator, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos