Smells Like Teen Spirit beste nummer van de jaren 90

STUBRU-Header.png

Smells Like Teen Spirit van Nirvana is het favoriete jaren 90-nummer van de Studio Brussel-luisteraars, gevolgd door Black van Pearl Jam en Killing In The Name van Rage Against The Machine. Studio Brussel zond vandaag de 150 favoriete jaren 90-nummers van zijn luisteraars uit. 

Studio Brussel stond de afgelopen vijf dagen in het teken van de jaren 90. Van maandag tot en met vrijdag draaide de muziekzender de favoriete jaren 90-nummers van hun luisteraars. Die stuurden een week lang hun "5 van de jaren 90" door. Op basis van alle inzendingen stelde Studio Brussel een top 150 van de jaren 90 samen. De lijst werd op vrijdag 17 april van 6 tot 18 uur uitgezonden.

Dit is de volledige top tien:

1 Smells Like Teen Spirit - Nirvana
2 Black - Pearl Jam
3 Killing In The Name - Rage Against The Machine
4 Under The Bridge - Red Hot Chili Peppers
5 What's My Age Again? - Blink-182
6 Sabotage - Beastie Boys
7 Don't Look Back In Anger - Oasis
8 Self Esteem - The Offspring
9 Basket Case - Green Day
10 Changes - 2Pac

Vorig jaar zond Studio Brussel "De 99 van de jaren 90" uit. Toen stonden Under The Bridge en Sabotage nog op de tweede en derde plaats. Black en Killing In The Name, dit jaar in de top drie, eindigden toen respectievelijk op plaatsen 6 en 4.

Nirvana populairste band

Nirvana heeft niet enkel het beste jaren 90-nummer gemaakt volgens de luisteraars van Studio Brussel. Het is ook de populairste band uit de nineties. De groep rond frontman Kurt Cobain staat maar liefst zeven keer in de top 150. Naast Smells Like Teen Spirit (1) staan ook Lithium (24), Come As You Are (34), Where Did You Sleep Last Night (45), In Bloom (71), Rape Me (90) en All Apologies (138) in de lijst. 

Radiohead komt zes keer voor in de top 150. dEUS, Oasis, Pearl Jam, Smashing Pumpkins en The Prodigy zijn elk goed voor vier noteringen. 

dEUS beste Belgen

Suds & Soda van dEUS is het favoriete Belgische jaren 90-nummer van de Studio Brussel-luisteraars. Het nummer eindigt op plaats 18. 

 

Pieter Van Eyndhoven

Perscoördinator Studio Brussel, VRT

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Contact

Auguste Reyerslaan 52 1043 Brussel

www.vrt.be