"She's After My Piano" wint Radio 2 Zomerhittrofee

Clouseau wint in categorieën Beste groep en Beste Nederlandstalige lied

Zaterdag 23 augustus 2014 — De Radio 2-luisteraars hebben "She's After My Piano" van 2 Fabiola feat. Loredana vanavond in Blankenberge uitgeroepen tot de beste zomerhit van 2014. Kersvers Vlaams minister-president Geert Bourgeois reikte de trofee uit. Tijdens een muzikale liveshow, die zowel op Radio 2 als op Eén uitgezonden werd, bekroonden de luisteraars van Radio 2 de beste Vlaamse artiesten van het afgelopen jaar in acht verschillende categorieën. Clouseau won in twee categorieën: Beste groep en Beste Nederlandstalige lied ("Vliegtuig").

She's After My Piano volgt I'm You Sacrifice van Ozark Henry en Amaryllis Uitterlinden op, dat vorig jaar de Radio 2 Zomerhittrofee in de wacht sleepte.

Kris en Koen Wauters werden twee keer in de bloemetjes gezet. De Radio 2-luisteraars verkozen Clouseau tot beste groep van het afgelopen jaar en hun nummer Vliegtuig tot het beste Nederlandstalige lied van 2014.

Net zoals vorig jaar werden Christoff en Natalia verkozen tot respectievelijk beste zanger en beste zangeres.

Er waren ook prijzen voor Bart Kaëll (Beste ambiance) en Bandits (Beste doorbraak). Het optreden van Axel Hirsoux op het Eurovisiesongfestival kreeg de prijs voor Beste live performance.

Radio 2 Zomerhit 2014 werd zowel op Radio 2 als op Eén uitgezonden. Er waren optredens van onder andere De Romeo's, Bandits, Axel Hirsoux, Jo Vally, K3 en Bart Kaëll. Geena Lisa en Bart Peeters namen de presentatie voor hun rekening.

Alle winnaars op een rijtje:

Radio 2 Zomerhit: She's After My Piano - 2 Fabiola feat. Loredana
Beste zanger: Christoff

Beste zangeres: Natalia
Beste groep: Clouseau
Beste Nederlandstalige lied: Vliegtuig – Clouseau
Beste ambiance: ’t Is te vroeg – Bart Kaëll
Beste doorbraak: Bandits
Beste live performance: Axel Hirsoux op het Songfestival

 

NIET VOOR PUBLICATIE
Foto's van de liveshow zijn beschikbaar via http://pers.vrt.be.