Skip to Content
Sam De Bruyn, Linde Merckpoel & Vincent Byloo presenteren Music for life 2014

Sam De Bruyn, Linde Merckpoel & Vincent Byloo presenteren Music for life 2014

Presentatoren leven week lang in de kou voor het goede doel

Van 18 december tot kerstavond leven Studio Brussel-presentatoren Sam De Bruyn, Linde Merckpoel en Vincent Byloo zeven dagen lang buiten in de kou. Ze draaien een week lang plaatjes die luisteraars kunnen aanvragen voor het goede doel dat hen nauw aan het hart ligt. Op die manier maken ze samen met heel Vlaanderen van de week voor Kerstmis de warmste week van het jaar.

Acties voor het goede doel
Op donderdag 18 december om 8 uur 's morgens start de negende editie van Music for life, een week lang live vanop het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom. Het concept van de jaarlijkse solidariteitsactie van Studio Brussel is hetzelfde als dat van vorig jaar: luisteraars organiseren acties en zamelen zo geld in voor een goed doel dat hen nauw aan het hart ligt. Op die manier wil Studio Brussel de vele Vlaamse vzw's die zich inzetten voor anderen ondersteunen.

"Het hele jaar door, dag in, dag uit, zetten duizenden Vlamingen zich onvoorwaardelijk in om anderen te helpen. Die grote en kleine vzw's, en de vele goede doelen en problematieken waar ze zich voor inzetten, willen we met Music for life de aandacht geven die ze verdienen."
Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen

Dit jaar zijn er 861 geregistreerde goede doelen waarvoor mensen acties kunnen ondernemen. Deze goede doelen zijn allemaal Vlaamse vzw’s die zich inzetten voor de levenskwaliteit van anderen en hun omgeving. De Koning Boudewijnstichting zorgt er voor dat al het ingezamelde geld bij de juiste vzw’s terechtkomt. 

De warmste week van het jaar
Het orgelpunt van Music for life 2014 is "De Warmste Week", van 18 tot en met 24 december op Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom. De week voor Kerstmis is normaal gezien een van de koudste van het jaar, maar net als vorig jaar wil Studio Brussel er samen met de luisteraars de warmste week van het jaar van te maken. 

Voor Sam De Bruyn, Linde Merckpoel en Vincent Byloo wordt het alvast niet warm tijdens De Warmste Week: zij leven en presenteren een week lang buiten in de kou.

 "We gaan een week lang buiten leven, in de kou, maar we gaan ons verwarmen aan de vele acties van de Vlamingen."
Vincent Byloo, die voor het eerst Music for life mee presenteert 

De Warmste Camping
Sam, Linde en Vincent zullen niet alleen kamperen in De Schorre: wie de Music for life-presentatoren wil steunen tijdens de koude nachten, kan zich net als vorig jaar inschrijven via stubru.be om een nachtje te blijven slapen op De Warmste Camping. 

Music for life op radio en tv
Music for life is er 24/24 uur op Studio Brussel. Daarnaast wordt de solidariteitsactie ook dagelijks op Eén uitgezonden. 

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Studio Brussel, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Studio Brussel, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos