Skip to Content
Ruth Joos vervangt Bart Schols in Radio 1-programma De Wereld Vandaag

Ruth Joos vervangt Bart Schols in Radio 1-programma De Wereld Vandaag

Ruth Joos zal vanaf 27 april tot aan de zomer afwisselend met Els Aeyels het Radio 1-programma De Wereld Vandaag presenteren. Ruth vervangt Bart Schols die als presentator gaat meewerken aan het actuaprogramma van het vernieuwde Canvas, dat dit najaar van start gaat. 

Tijdens de paasvakantie zal Ruth in het slot van Braakland het programma Kraakland presenteren, een radioshow tijdens de aanloop naar Record Store Day op zaterdag 18 april. Van maandag 6 tot en met vrijdag 17 april nodigt Ruth elke weekdag van 19 tot 20 uur een gast en zijn of haar vinylcollectie uit. Die gast krijgt een uitzending lang vrij spel op de platenspeler in de studio.

Daarnaast werkt Ruth achter de schermen bij Radio 1 nog mee aan nieuwe programma-ideeën voor de toekomst. “Tijdens de zomer van 2014 heb ik met heel veel plezier op Radio 1 de WK-wedstrijden van de Rode Duivels omkaderd. De radiomicrobe heeft me nooit echt losgelaten", legt ze uit. "En nu keer ik dus weer fulltime terug naar de radio, m’n grote liefde. Dat doet deugd."

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Radio 1, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Radio 1, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos