Radiostudenten van zes Vlaamse hogescholen krijgen professionele radio-uren bij MNM

Rock 'n Roll Radio Highschool: vanaf 18.01 op MNM

mnm_rock_nrollradio_groot.jpg

Voor het derde jaar op rij slaan radiozender MNM en zes Vlaamse hogescholen de handen in elkaar voor het project Rock ’n Roll Radio Highschool. Vanaf maandag 18 januari krijgen jonge mediastudenten zes weken lang een intensieve masterclass in de studio’s van de jongerenzender. MNM-dj Dorianne Aussems, die zelf twee jaar geleden ontdekt werd door het project, begeleidt de studenten tijdens hun stage.

De studenten volgen allemaal een media-opleiding aan een van deze scholen: AP Hogeschool (Antwerpen), Artevelde Hogeschool (Gent), Howest (Kortrijk), Hogeschool PXL (Hasselt), RITCS (Brussel) en Thomas More (Mechelen). Vanaf maandag 18 januari zullen zij zes weken lang - elke week komt een andere hogeschool aan bod - een eigen radioprogramma maken dat van maandag tot en met woensdag van 23 uur tot middernacht uitgezonden wordt. MNM-medewerkers Dorianne Aussems, Bart Haegens en Peter De Paepe zorgen voor de begeleiding. 

"Als jongerenradio willen we een platform zijn waar jonge en aanstormende radiotalenten hun eerste stappen kunnen zetten. Bij MNM staat participatie van onze luisteraars centraal. Niet alleen om onderwerpen aan te dragen voor onze programma's, maar ook om zelf programma's uit te werken. Daarbij laten we de jongeren hun creativiteit botvieren en begeleiden we hen om een goed radioprogramma af te leveren. Het is voor de studenten een eerste belangrijke ervaring in de media."
MNM-nethoofd Rino Ver Eecke

Springplank

Twee jaar geleden sloegen MNM en vijf Vlaamse hogescholen voor het eerst de handen in elkaar voor Rock 'n Roll Radio Highschool. Zowel Dorianne Aussems als Julie Van den Steen gingen vast aan de slag bij MNM dankzij het project. Ook voor Laurens Luyten (MNM) en Eva Van Ostade (Studio Brussel) was de stage een springplank naar een professionele radiocarrière

"Rock 'n Roll Radio Highschool is dé manier om te ontdekken en te voelen hoe het er in het echt aan toe gaat. Je leert denken als een MNM-dj, zowel achter de micro als bij de inhoudelijke, intensieve voorbereiding van een programma. Een cadeau om gecoacht te worden door mensen in het vak! "

MNM-dj Dorianne Aussems

“Tijdens Rock ’n Roll Radio Highschool voelde ik voor het eerst hoe het is om op nationale radio te komen. En dat is zo hard genieten. Het is de max!"

MNM-dj Julie Van den Steen

De hogescholen komen in deze volgorde aan bod:

- week van 18.01: RITCS
- week van 25.01: Hogeschool PXL
- week van 01.02: Howest
- week van 08.02: krokusvankantie / geen Rock 'n Roll Radio Highschool
- week van 15.02: Thomas More
- week van 22.02: Artevelde
- week van 29.02: AP Antwerpen

Volg Rock ’n Roll Radio Highschool:

- van maandag t.e.m. woensdag tussen 23 uur en middernacht via MNM of Radioplus
- op MNM.be
- op Twitter via #rrradio
- op Facebook https://www.facebook.com/rockandrollradiohighschool
- op Instagram via mnmbe
- op Snapshat via mnm.be 

Pieter Van Eyndhoven

Perscoördinator MNM, VRT

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Contact

Auguste Reyerslaan 52 1043 Brussel

www.vrt.be