Skip to Content
Radiocijfers: luisteraars blijven VRT-aanbod appreciëren

Radiocijfers: luisteraars blijven VRT-aanbod appreciëren

Vandaag heeft het CIM nieuwe luistercijfers voor het Vlaamse radiolandschap bekendgemaakt voor de periode van 29 maart tot en met 27 juni 2014. Bijna 3 miljoen Vlamingen luisterden in in die periode dagelijks naar een van de vijf netten van de openbare omroep.

VRT-radiomanager Els Van de Sijpe is blij met de jongste CIM-cijfers:

"We hebben met onze radionetten tijdens de periode waarin onder andere de verkiezingen vielen een gedifferentieerd aanbod op maat gemaakt voor jong en oud. Het is dan ook leuk om vast te stellen dat zoveel Vlamingen in die periode op ons afgestemd hebben. En ook de geslaagde derde editie van "Marathonradio", waarbij jongeren zich samen met hun favoriete radiozender door de blokperiode worstelen, is me enorm bijgebleven.

Radio 1 heeft een marktaandeel van 7,7%. De informatiezender van de openbare omroep blijft stabiel tegenover de vorige CIM-meting en stijgt met 1,3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Radio 1-nethoofd Filip Pletinckx: "Met een nieuwe formule als het Kiescafé in het centrum van Brussel, waar ons publiek live bij betrokken werd, hebben we onze rol als informatiezender ten volle gespeeld. We blijven hard verderwerken en ik kijk alvast uit naar 1 september. Dan komen we opnieuw naar buiten. De ochtend, met een nieuw presentatieduo, en Hautekiet zetten dan het schooljaar in met een themaweek rond onderwijs in Vlaanderen."

Ook de jongste luisteraars blijven fan van Studio Brussel (13,1%) en MNM (9,3%). Tijdens de jongste verkiezingen was MNM na Eén zelfs het belangrijkste VRT-merk voor jongeren om informatie te krijgen in aanloop naar de verkiezingen van 25 mei.

Radio 2 blijft met 30,3% marktaandeel de grootste radiofamilie van Vlaanderen. Cultuurzender Klara (2,0%)  blijft stabiel ten opzichte van vorig jaar.

 

 

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator VRT Radio
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator VRT Radio
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos