Radio 2 zendt voortaan wekelijks Vlaamse Ultratop 50 uit

Christoff_2_0054.jpg

Het Radio 2-programma "De Vlaamse Top 10" breidt uit. Vanaf zondag 14 september presenteert Christoff elke zondagmiddag voortaan twee uur lang "De Vlaamse Ultratop 50". Radio 2 trekt er dit najaar ook maandelijks op uit om het programma live vanop locatie uit te zenden.

Vanaf zondag 14 september selecteert zanger Christoff voortaan elke zondagmiddag van 16 tot 18 uur maar liefst dertig nummers uit de Vlaamse Ultratop 50. Bovendien wil Radio 2 het programma vanaf dit najaar minstens een keer per maand uitzenden vanop locatie om de band met het publiek en de fans van Vlaamse muziek te versterken. De eerste uitzending vanop locatie is gepland op zondag 5 oktober in Kuurne. Tijdens de uitzendingen op locatie wordt Christoff vergezeld door Radio 2-presentatrice Kim Debrie.

"Radio 2 maakt hier niet alleen mij gelukkig mee. Ik ben er zeker van dat alle liefhebbers van het Vlaams-populaire genre hier ontzettend blij mee zijn. Ik denk dat heel veel Radio 2-luisteraars op zo'n initiatief aan het wachten waren."
Christoff

Vivavlaanderen.be
Dit najaar heeft Radio nog meer plannen rond Vlaamse muziek. Zo stelde de radiozender dit voorjaar Vivavlaanderen.be voor, een online platform waarop Radio 2 het volledige Vlaams-populaire muziekgenre in kaart zal brengen. Op de site, die dit najaar gelanceerd zal worden, zal het brede publiek onder andere kunnen genieten van de vele schatten uit het rijke VRT-archief maar ook kennis maken met de allernieuwste Vlaamse producties. Bedoeling is dan ook om de site voortdurend aan te vullen met nieuw materiaal.

Sam Jaspers, directeur van Ultratop:

"We werken al bijna twintig jaar fijn samen met Radio 2 en zijn dan ook heel blij dat de Vlaamse Ultratop 50 een plaats krijgt op de zender. Die lijst is, net zoals de Vlaamse Ultratop 10 dat was, een afgeleide van de gewone singles chart. Het komt erop neer dat de Vlaamse nummers die in de top 100 van de singles chart staan in dezelfde volgorde in de Vlaamse Ultratop 50 terechtkomen. De lijst wordt vervolgens aangevuld met nummers uit de Ultratip. Op die manier krijgen we een leuke en zeer gevarieerde Vlaamse Ultratop 50."

De Vlaamse Ultratop 50, elke zondag van 16 tot 18 uur op Radio 2 met Christoff

radio2.behttp://www.radio2.be

Pieter Van Eyndhoven

Perscoördinator Radio 2

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Contact

Auguste Reyerslaan 52 1043 Brussel

www.vrt.be