Skip to Content
Radio 2 wil met Week van de Toegankelijkheid aandacht voor personen met een beperking

Radio 2 wil met Week van de Toegankelijkheid aandacht voor personen met een beperking

Naar aanleiding van Disabled Access Day op zaterdag 12 maart heeft Radio 2 deze week uitgeroepen tot de Week van de Toegankelijkheid. Zowel in De Inspecteur als in De Madammen kwamen getuigenissen van personen met een beperking aan bod.

Hieronder ontdekt u een greep uit de verhalen.

Radio 2-inspecteur Sven Pichal onderzocht onder andere hoe gemakkelijk of moeilijk het is voor een rolstoelgebruiker om naar een concert te gaan of het vliegtuig te nemen.

Zoals verwacht is er nog werk aan de winkel maar gelukkig zijn er ook positieve geluiden. Zo wordt Susanna uit Berchem eersteklas begeleid door haar supermarkt. Ze is blind en haar handicap is door de hulp geen enkel probleem bij het winkelen. De Inspecteur deed een oproep voor gelijkaardige verhalen en kreeg er een pak binnen. Zo was er het verhaal van Guido uit Vrasene. Guido zit in een rolstoel en met het openbaar vervoer naar zijn zus gaan in Hoboken is zo goed al onmogelijk. Voor De inspecteur deed hij een poging.   

De Madammen brachten de afgelopen week dan weer portretten van personen die ondanks hun beperking een sport of een fysieke hobby beoefenen. Krista mist haar onderbenen en danst toch de tango. Jurgen kan dan weer golfen dankzij een exoskelet

Meer info over de Acces Day op zaterdag 12 maart vind je via accessday.be

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Radio 2, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Radio 2, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos