Radio 2 brengt Vlaamse muziek in kaart op nieuwe site Vivavlaanderen.be

radio-2-Header.png

Radio 2 heeft vanmiddag in Blankenberge de nieuwe website Vivavlaanderen.be voorgesteld. Het online platform moet op termijn de referentiesite worden voor alles wat met Vlaamse muziek te maken heeft. De officiële voorstelling gebeurde in aanwezigheid van enkele bekende Vlaamse artiesten die ook opgenomen zijn op de site.

Vivavlaanderen.be brengt het verleden van het Vlaams-populaire genre in al zijn rijkdom in kaart, maar Radio 2 wil de site ook gebruiken om volledig mee te blijven met de toekomst van het genre. Ook nieuwe producties en aanstormend talent krijgen een plaats op de site. De ambitie is om op termijn het volledige Vlaams-populaire genre in kaart te brengen. 

"We willen van Vivavlaanderen.be een centrale plaats maken waar de Vlamingen kunnen genieten van de muziek van bij ons. Op die manier willen we nog meer mensen fan maken van het genre en zo ook de toekomst ervan verzekeren."

Radio 2-nethoofd Jan Knudde

Tijdslijn

Op Vivavlaanderen.be staan de artiesten centraal. Per artiest is er een tijdslijn met een uitgebreide biografie en veel audio- en videofragmenten. De site is opgebouwd met archiefmateriaal van de openbare omroep en materiaal dat verzameld werd door voormalig Radio 2-presentator Marc Brillouet, die ook de auteur is van de website. "Momenteel zijn dat een 55-tal artiesten, maar de bedoeling is dat dat aantal in de toekomst uitbreidt", legt Knudde uit. "Vivavlaanderen.be is geen site die af is. We zullen in de toekomst ook tijdslijnen maken voor artiesten die er momenteel nog niet op staan. En wanneer onze artiesten nieuwe muziek uitbrengen zullen we die toevoegen aan hun tijdslijn."

Showbizz Bart publiceert wekelijks een column op de site.

Will Tura peter

Een van de artiesten op Vivavlaanderen.be is Will Tura, die ook peter van het project is.

"Muziek is mijn leven en ik neem dan ook met veel plezier het peterschap van Vivavlaanderen.be op mij. Met deze nieuwe site opent Radio 2 een schatkamer aan prachtige muziek, de referentiesite voor alles wat met muziek uit Vlaanderen te maken heeft. Ik hoop dat Vivavlaanderen.be veel jonge talenten warm maakt om voor hun muziek te gaan." 

Will Tura, peter van Vivavlaanderen.be

 

De zomer van Radio 2

Niet alleen Vivavlaanderen.be maar ook Radio 2 zelf loopt over van de Vlaamse muziek. Tijdens de zomermaanden vertoeft de radiozender veel aan onze kust, met als blikvanger Radio 2 Zomerhit op 22 augustus in Blankenberge. Al voor de 41e keer reikt Radio 2 awards uit in verschillende categorieën om de beste Vlaamse muziek van het afgelopen jaar te bekronen. Op 20 juli start de stemming. Op die dag maakt Radio 2 de genomineerden van de zes categorieën bekend.

Daarnaast steunt Radio 2 ook andere muzikale initiatieven, zoals de Viva Vlaanderen Zomerhappening van Upstars. Tussen 7 juli en 18 augustus houdt de caravaan twaalf keer halt langs de Vlaamse kust voor een live evenement met optredens van De Romeo's, Lindsey en Christoff en vele anderen.

Ook Plage Préférée is terug, vanaf maandag 29 juni elke weekdag van 9 tot 12 uur. Kim Debrie presenteert een programma vol zomerse muziek, tips, verhalen van luisteraars... En met een vaste wetenschapsrubriek voor Lieven Scheire en een Frankrijkrubriek voor Bart Van Loo.

Op 11 juli ten slotte worden de Radio 2-luisteraars een hele dag verwend met de Vlaamse 100, de honderd beste Vlaamse platen volgens de luisteraars.

De volledige lijst met steden waar de Viva Vlaanderen Zomerhappening en Plage Préférée halt houden, vind je op radio2.be

Tura 75

Op 2 augustus wordt Will Tura 75 jaar. Naar aanleiding van de verjaardag van de keizer van het Vlaamse lied vroeg Radio 2 aan Jef Neve, de Jody Singers en Triggerfinger om samen met Will Tura een nieuwe versie te maken van hun favoriete Tura-nummer. Vanaf 5 juli wordt elke week een van deze nummers voorgesteld op Radio 2. De nummers zijn op 2 augustus eenmalig gratis te downloaden. Op die dag maakt Radio 2 ook de uitzending “Vlaanderen viert Tura” van 12 tot 16 uur en zendt de radiozender het verjaardagconcert van de zanger in Veurne live uit.

 

 

vivavlaanderen.bewww.vivavlaanderen.be

Pieter Van Eyndhoven

Perscoördinator Radio 2, VRT

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Contact

Auguste Reyerslaan 52 1043 Brussel

www.vrt.be