Skip to Content
Radio 1 zoekt concrete voorstellen voor een betere samenleving

Radio 1 zoekt concrete voorstellen voor een betere samenleving

Radio 1-Café opent deuren van 15 t.e.m. 26 juni in hartje Brussel

Wat is jouw idee voor de samenleving van morgen? Wat zou jij veranderen als je het één dag voor het zeggen had? En vooral: hoe zou je dat doen? Dat is de vraag die Radio 1 vanaf vandaag aan zijn luisteraars stelt. Op basis van alle ideeën maakt Radio 1 onder de noemer BEL10 van 15 tot en met 26 juni tien thema-uitzendingen waaruit tien concrete voorstellen moeten komen voor een nog betere samenleving. 

BEL10, een knipoog naar de Bel-20, is de naam van de nieuwe actie die Radio 1 vanmorgen lanceerde. Samen met de luisteraars gaat de radiozender op zoek te gaan naar ideeën voor een (nog) betere samenleving. Ideeën om iets te doen aan de eenzaamheid in onze samenleving, ideeën zoals een fitnessruimte op de trein of een speeltuintje op een flatgebouw. Of een bijdrage aan het pensioendebat waaraan nog niemand anders heeft gedacht... Radio 1 geeft mensen met ideeën een kans om hun voorstel tot bij de beleidsmakers te brengen en om er anderen mee te inspireren.

Tien thema-uitzendingen

Van 15 tot en met 26 juni bundelt Radio 1 alle inspiratie in tien thema-uitzendingen vanuit een gloednieuw pop-up Radio 1-Café op de Kunstberg in Brussel. Elke dag zullen tien luisteraars, de "Groep van Tien", in conclaaf gaan en rond een bepaald thema mintens één constructief idee uitwerken om onze samenleving te verbeteren.

Nieuwe presentatoren

Tussen 6 uur 's morgens en 19 uur 's avonds wijken alle bestaande programmas voor BEL10, gepresenteerd door verrassende duo's.

6-10 uur: Xavier Taveirne en Kathleen Cools
10--13 uur: Annemie Peeters en Zouzou Ben Chikha
13-16 uur: Annelies Moons
16-19 uur: Ruth Joos en Lieven Verstraete

#BEL10: 10 thema’s, 10x10 luisteraars, 10x inspiratie. Vanaf 6 mei op Radio 1 en vanaf 15 juni in het Radio 1-Café op de Kunstberg in Brussel

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Radio 1, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Radio 1, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos