Skip to Content
Radio 1-programma "Vandaag" wordt "De wereld vandaag" #DWV

Radio 1-programma "Vandaag" wordt "De wereld vandaag" #DWV

Het Radio 1-programma "Vandaag" heet vanaf maandag 5 januari "De wereld vandaag". Het dagelijkse actualiteitsprogramma wil zijn digitale aanwezigheid versterken. Daarom moet de naam unieker en bruikbaarder zijn op sociale media en internet. Dat is "De wereld vandaag", ofwel #dwv op sociale media, meer dan "Vandaag" waarvan de afgeleide #vandaag op sociale media ook veel gebruikt werd buiten de context van het radioprogramma.

Maar de nieuwe titel verwijst ook duidelijk naar de vorige. "De wereld vandaag" legt meer dan ooit de focus op het verse nieuws, de actuaverhalen die zich overdag ontwikkelen met de nieuwste feiten en de eerste analyses en opinies.  Het programma presenteert ook enkele nieuwe ankerpunten, met overzichten van wat trending is op sociale media en internet en ook van het belangrijkste lokale nieuws. Bart Schols en Els Aeyels blijven de gidsen die de luisteraars op weekdagen drie uur lang door muziek en informatie leiden.

"De wereld vandaag", elke weekdag op Radio 1 van 16 tot 19 uur

Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos