Radio 1 doet Dimitri Verhulst uitzending cadeau

"Viva Verhulst": op zondag 8 maart van 7 tot 10 uur op Radio 1

Vrijdag 6 maart 2015 — Dimitri Verhulst schrijft dit jaar het Boekenweekgeschenk. In ruil doet Radio 1 hem op zondag 8 maart, aan de start van de Boekenweek, een radio-uitzending cadeau in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Marijke Pinoy en Marc Van Eeghem brengen zijn teksten tot leven, Axl Peleman en Jan De Smet zorgen voor muziek.

Dimitri Verhulst schrijft dit voorjaar het boekenweekgeschenk. Wie in maart een boek koopt, krijgt "De zomer hou je toch niet tegen" erbij. Voor Verhulst is het de uitgelezen manier om zijn werk te presenteren aan een gigantisch lezerspubliek

Voor die gelegenheid organiseert Radio 1 op zondag 8 maart een Dimitri Verhulst-feestje in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Van 7 tot 10 uur neemt Dimitri de luisteraar drie uur lang mee door leven, passie, werk en muziek. Verhulst heeft een zwak voor trage radio, mooie gesprekken met gasten die hij zelf heeft uitgekozen, muziek om van te leren en verrassingen om mee te lachen, van het huilen.

Acteurs Marijke Pinoy en Marc Van Eeghem brengen de teksten van Dimitri Verhulst tot leven.
Axl Peleman en Jan De Smet zorgen voor de live-muziek. En de uitzending krijgt zijn apotheose in een grote Dimitri Verhulst-quiz: twee onverwachte kandidaten/Verhulstfans nemen het daar tegen mekaar op.

Viva Verhulst: op zondag 8 maart, 7 tot 10 uur op Radio 1