Radio 1 bundelt ideeën BEL10 in digitaal boek

Radio 1 bundelt ideeën BEL10 in digitaal boek

vanaf vrijdag 3 juli gratis te downloaden

Vrijdag 3 juli 2015 — Tijdens BEL10 hebben de Radio 1-luisteraars twee weken lang beleidsvoorstellen uitgewerkt. Die ideeën heeft Radio 1 nu gebundeld in een digitaal boek dat vanaf vandaag gratis downloadbaar is op radio1.be, bel10.be, deredactie.be en vrt.be. Met het boek wil de radiozender het maatschappelijk debat van BEL10 aanwakkeren.

Naslagwerk

Ruth Joos stelde het boek vanmorgen voor op Radio 1. "Het boek is een samenvatting in woord en beeld van tien dagen BEL10 en is een mooie staalkaart van waar Vlaanderen anno 2015 mee bezig is", aldus Joos.

Het boek is ingedeeld volgens de tien thema's die aan bod kwamen tijdens BEL10. Zo komen in het boek onder meer mobiliteit, democratie, werk en onderwijs aan bod.

Het boek wordt verspreid in digitale vorm en kan gedownload worden op smartphone, tablet-pc en computer. Het boek is beschikbaar op deredactie.be, radio1.be, bel10.be en vrt.be. 

BEL10 stopt niet

BEL10 is nog niet afgelopen. Enkele Groepen van 10 werden al uitgenodigd om verder over hun voorstellen te praten op de kabinetten van de ministers Peeters, Crevits, Schauvliege en Turtelboom. En Radio1 zelf volgt op de voet op wat er gerealiseerd wordt van de voorstellen van de luisteraars.