Skip to Content
Poppunt & VRT brengen nieuw muziektalent naar radio & tv

Poppunt & VRT brengen nieuw muziektalent naar radio & tv

Jonge talentvolle bands, muzikanten en dj’s krijgen via Poppunts kansenplatform vi.be airplay op Studio Brussel, MNM, Radio 1, Eén en nu ook Klara.

Vanaf zaterdag 18 oktober gooien Poppunt en VRT wekelijks nieuw klassiek talent in de ether in Boetiek Klassiek op Klara. De zender plukt jong talent van Poppunts online kansenplatform vi.be en treedt daarmee in de voetsporen van Studio Brussel, Radio 1, Eén en MNM. De samenwerking met Klara is de kroon op het werk van een jarenlange krachtenbundeling van VRT en Poppunt om vers talent airplay te geven.

Poppunt, advies- en aanspreekpunt voor muzikanten en dj’s, en de openbare omroep werken al langer samen om nieuw talent naar de Vlaamse huiskamers te brengen. In 2001 gaf Studio Brussel jong talent voor het eerst airplay op de nationale radio met de Demopoll. In 2008 werd dat concept vervangen door Vi.be On Air, en sinds 2013 maakt Studio Brussel gebruik van vi.be om nieuw talent te zoeken met De Nieuwe Lichting. Ook Radio 1 werkt al jarenlang samen met Poppunt om jong talent airplay te geven, en stelt z’n vi.be-keuze wekelijks voor in Allez AllezMNM ging eerder dit jaar met Start to DJ voor de vierde keer op zoek naar vers dj-talent via vi.be en ook op primetime-tv hoor je vers vi.be-talent in de soundtrack van De Ridder op Eén.

Poppunt zet zich al meer dan tien jaar in voor muzikanten en dj’s. In 2008 lanceerde Poppunt het kansenplatform vi.be: een grote online vijver van vers talent waaruit programmatoren en media kunnen vissen, en waarin artiesten de ideale toegangspoort vinden naar shows en media-exposure. Sinds de start verdeelde vi.be zo’n 2000 kansen over meer dan 1500 artiesten. In september 2013 lanceerde Poppunt een volledig vernieuwde versie van het platform, voorlopig te bekijken via beta.vi.be. In het afgelopen jaar vonden zo’n 5400 bands, dj’s, producers en solo-artiesten de weg naar de vernieuwde vi.be, en gingen 110 organisatoren en mediapartners samen 153 keer op zoek naar nieuw talent, wat resulteerde in 754 winnaars van o.a. podiumplaatsen en airplay.

“Het is uniek dat de openbare omroep samenwerkt met een organisatie die zich dagelijks inzet voor dj’s en producers. Nergens anders in Europa krijgt jong talent op zo’n structurele manier kansen op nationale radio en tv.” 
Luc Nowé, directeur Poppunt

“We vinden het belangrijk dat we als openbare omroep aanstormend, muzikaal talent tonen aan Vlaanderen en ondersteunen tijdens hun groeiproces. Daarom geeft de VRT de rijke en diverse muziek van jonge, Vlaamse artiesten een prominente plaats in haar aanbod. We zijn ontzettend blij met onze structurele samenwerking met Poppunt, de belangrijkste leverancier van dat nieuwe talent.”
Gerrit Kerremans, muziekcoördinator VRT

Door de jarenlange samenwerking tussen Poppunt en VRT belandden o.a. AmatorskiAmongsterCustoms,Douglas FirsFloat FallHydrogen SeaIsbellsJan SwertsMarble SoundsOscar & The WolfRenéeSchool Is CoolSenne GunsShermanSXIntergalactic Lovers en The Sore Losers ooit op nationale radio of tv. En binnenkort schittert dus ook jong klassiek talent in dat rijtje. Te ontdekken vanaf 18 oktober, elke zaterdag tussen 15u en 18u, tijdens Boetiek Klassiek op Klara.

Boetiek Klassiek, elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator VRT Radio, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator VRT Radio, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos