Opgenomen sollicitatiegesprek Hugo Claus zondag voor het eerst te horen op Radio 1

in Bar du matin op zondag 24 mei

radio-1-Header.png

Op zondag 24 mei heeft het Radio 1-programma Bar du matin een primeur in petto voor de luisteraars. Onlangs vond NTGent, dat dit jaar vijftig jaar bestaat, in zijn archieven een opgenomen sollicitatiegesprek van Hugo Claus. Claus, toen 36, solliciteerde voor de functie van artistiek directeur bij NTGent. Radio1 mag het uniek stukje literair archief voor het eerst ontsluiten voor een groot publiek en zendt het zondag uit in Bar du matin. 

Claus was op het moment van de opname al een gerespecteerd en flamboyant societyfiguur en moest voor een examencommissie zijn artistieke visie voor een nieuw op te richten stadsgezelschap toelichten. “Indien er een toekomst is voor het toneel hier dan ligt het niet alleen in de speelstijlen maar bij het eigen (Vlaamse) repertoire", aldus Claus."Vlaamse Stukken moeten behandeld worden helaas als kasplanten, men moet daar een zeer grote aandacht voor hebben”

Uit het gesprek blijkt dat Claus vernieuwende en gedurfde ideeën heeft over de schouwburgprogrammatie (de afwisseling tussen repertoirestukken en nieuw theater van Vlaamse auteurs), budgetten, publiciteit en promotie en artistieke invulling.

Hieronder kan u alvast een fragment uit het bewuste sollicitatiegesprek beluisteren.

Het volledige gesprek hoor je op zondag 24 mei tussen 7 en 9 uur in Bar du matin op Radio1,

Presentatie Annemie Tweepenninckx

Fragment sollicitatiegesprek Hugo Claus

MP3 - 336 Kb

Pieter Van Eyndhoven

Perscoördinator Radio 1, VRT

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Contact

Auguste Reyerslaan 52 1043 Brussel

www.vrt.be