Skip to Content

"Black Fuel" van Channel Zero beste metalplaat volgens Studio Brussel-luisteraars

Metallica populairste metalband

De luisteraars van Studio Brussel hebben "Black Fuel" van de Belgische band Channel Zero verkozen tot het beste metalnummer. Het nummer eindigde op Paasmaandag bovenaan in De Zwaarste Lijst, de lijst met de 66 zwaarste platen van Studio Brussel. Metallica blijft met zes nummers in de lijst de populairste metalband. Alex Agnew presenteerde vandaag van 18 uur tot middernacht De Zwaarste Lijst.

Het is ondertussen een traditie aan het worden. Al voor het zevende jaar op rij stemmen de luisteraars van Studio Brussel op Paasmaandag hun favoriete metalplaten in De Zwaarste Lijst.

Net zoals vorig jaar staat "Black Fuel" van Channel Zero op de eerste plaats. "Master Of Puppets" van Metallica eindigt op de tweede plaats. "Chop Suey" van System Of A Down vervolldigt het podium.

Dit is de volledige top tien:

1 (1) "Black Fuel" - Channel Zero
2 (2) "Master Of Puppets" - Metallica
3 (4) "Chop Suey" - System Of A Down
4 (3) "Fear Of The Dark" - Iron Maiden
5 (13) "One" - Metallica
6 (9) "Primo Victoria" - Sabaton
7 (14) "Angel Of Death" - Slayer
8 (10) "Schism" - Tool
9 (5) "Ace Of Spades" - Motörhead
10 (11) "Help" - Channel Zero

Met zes nummers in de top 66 is Metallica de populairste metalband, gevolgd door Iron Maiden met vijf noteringen en Channel Zero met drie nummers in De Zwaarste Lijst. In totaal haalden vier metalbands van eigen kweek de top 66. Naast Channel Zero stemden de Studio Brussel-luisteraars ook Steak Number Eight, Diablo Blvd en Ostrogoth in De Zwaarste Lijst.

Er staan dit jaar vijf nieuwe nummers in de lijst. Metallica tekent voor de hoogte nieuwkomer in de lijst: "Battery" komt binnen op plaats 29. 

"Dark Days" (16) is de sterkste stijger. Het nummer van Parkway Drive stijgt dit jaar 34 plaatsen. "In Waves" van Trivium (63) daalt dan weer 34 plaatsen en is daarmee de sterkste daler.

Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos