Skip to Content

ONDER EMBARGO TOT 18 UUR: "Mia" van Gorky beste Belgische nummer

Studio Brussel-luisteraars kiezen "100 van Eigen Kweek"

De luisteraars van Studio Brussel hebben "Mia" van Gorky voor het tweede jaar op rij gekroond tot het beste Belgische nummer. Op de tweede plaats staat "Instant Street" van dEUS. "My Heroics, Part One" van Absynthe Minded vervolledigt het podium. 

De voorbije week stemden de luisteraars van Studio Brussel voor hun "100 van Eigen Kweek". De lijst met de honderd beste Belgische nummers werd vandaag uitgezonden op Studio Brussel en was het orgelpunt van De week van Eigen Kweek, een week waarin de radiozender alleen maar Belgische muziek draaide.

"Mia" staat net als vorig jaar helemaal bovenaan de "100 van Eigen Kweek". "Instant Street" van dEUS stond in 2015 nog op de zevende plaats maar verovert dit jaar de tweede plaats. "My Heroics, Part One" eindigt op de derde plaats. 

Hoogste nieuwkomer in de lijst is "Bunker" van Balthazar. Het nummer komt meteen binnen op de achtste plaats. 

dEUS is met zeven nummers in de lijst veruit de populairste Belgische band. Naast "Instant Street (2) staan ook "Suds & Soda" (5), "Nothing Really Ends" (17), "Roses" (25), "Hotellounge" (50), "Little Arithmetics" (70) en "The Architect" (99) in de lijst. Ook Triggerfinger doet het goed met vier nummers in de top honderd.

Dit is de volledige top tien:

1 (1) "Mia" - Gorky
2 (7) "Instant Street" - dEUS
3 (3) "My Heroics, Part One" - Absynthe Minded
4 (16) "Champagne" - Millionaire
5 (2) "Suds & Soda" - dEUS
6 (4) "Housewife" - Daan
7 (6) "Can't Live In A Living Room" - Red Zebra
8 (-) "Bunker" - Balthazar
9 (8) "Synrise" - Goose
10 (5) "Strange Entity" - Oscar & The Wolf

Miava op 100 als eerbetoon aan overleden drummer

De jonge Belgische metalband Miava staat met "Every Heart Is A Beating Piece Of Shit" op plaats 100 in de lijst. Vorig weekend kwam Jelle Tommelyn, de 24-jarige drummer van de band, om het leven bij een tragisch verkeersongeval. Dat was niet alleen een enorme klap voor de vrienden, familie en bandleden van Jelle. Ook de luisteraars van Studio Brussel leefden mee met het verhaal. ZIj stemden de afgelopen week dan ook massaal voor Miava. Als eerbetoon aan Jelle staat Miava op de honderdste plaats.

 

 

Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos