Skip to Content

ONDER EMBARGO TOT 18 UUR: "Mia" van Gorky beste Belgische nummer

Studio Brussel-luisteraars kiezen "100 van Eigen Kweek"

"Mia" van Gorky is het beste Belgische nummer, gevolgd door "Suds & Soda" van dEUS en "My Heroics, Part One" van Absynthe Minded. Dat vinden de luisteraars van Studio Brussel, die de voorbije week hun "100 van Eigen Kweek" samenstelden. De lijst werd vandaag uitgezonden op Studio Brussel en  is het orgelpunt van De week van Eigen Kweek, een week waarin de radiozender alleen maar Belgische muziek draaide.

"Mia" staat voor het eerst helemaal bovenaan de "100 van Eigen Kweek". Het nummer van Gorky, de band van de eind november overleden Luc De Vos, stond vorig jaar nog op de twaalfde plaats. "Suds & Soda" van dEUS, vorig jaar op één, moet dit jaar genoegen nemen met de tweede plaats. De heren van Absynthe Minded, die eerder deze week hun split aankondigden, eindigen net als vorig jaar op de derde plaats met "My Heroics, Part One".

Hoogste nieuwkomer in de lijst is "Strange Entity" van Oscar & The Wolf. Het nummer komt meteen binnen op de vijfde plaats. 

dEUS mag dan wel niet langer op de eerste plaats prijken, de groep van Tom Barman is wel de populairste Belgische band met zes nummers in de "100 van Eigen Kweek": "Suds & Soda" (2), "Instant Street" (7), "Nothing Really Ends" (14), "Roses" (37), "Hotellounge" (40) en "The Architect" (89). Ook Stromae doet het goed met vier nummers in de top honderd, waarvan twee nieuwkomers.

Dit is de volledige top tien:

1 (12) "Mia" - Gorky
2 (1) "Suds & Soda" - dEUS
3 (3) "My Heroics, Part One" - Absynthe Minded
4 (2) "Housewife" - Daan
5 (-) "Strange Entity" - Oscar & The Wolf
6 (4) "Can't Live In A Living Room" - Red Zebra
7 (5) "Instant Street" - dEUS
8 (8) "Synrise" - Goose
9 (11) "Lena" - 2 Belgen
10 (7) "Help" - Channel Zero

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Studio Brussel, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Studio Brussel, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos