Nog één keer

Nog één keer "Titaantjes" met Pat Donnez

Op woensdag 11 november van 17 tot 19 uur op Klara

Woensdag 4 november 2015 — Op woensdag 11 november presenteert radiomaker Pat Donnez nog een keer "Titaantjes". Op Klara deze keer. In de eenmalige aflevering staat het boek "Titaantjes" van Nescio, waarop het legendarische Radio 1-programma gebaseerd was, centraal. Dat boek kwam dit jaar precies honderd jaar geleden uit. 

Vele mensen zullen "Titaantjes" associëren met het gelijknamige spraakmakende radioprogramma van Pat Donnez dat van 2001 tot en met 2007 op Radio 1 liep. In het programma interviewde de radiomaker elke week een titaantje over haar of zijn leven en werk. Ze stonden vaak stil bij de jeugd, de doorbraak, de crisis, de liefde en het geld. Het achterliggende idee was elke aflevering weer: hoe is het nu en hoe had het kunnen zijn? Nogal wat luisteraars keken uit naar de laatste vraag: "Hoeveel verdient u?"

Het programma, de wekelijks terugkerende thema’s en de toon waren voor een deel geïnspireerd door "Titaantjes", het boek van Nescio. Dat boek werd precies honderd jaar geleden gepubliceerd.

Bij wijze van hommage brengt Pat Donnez het boek "Titaantjes" nog eenmaal tot leven in een radiodocumentaire die op woensdag 11 november op Klara wordt uitgezonden.

Pat stapt het boek in, samen met twee Titaantjesverslaafden: de Nederlandse auteurs A.L. Snijders en Tommy Wieringa.

Titaantjes, met Pat Donnez: op woensdag 11 november van 17 tot 19 uur op Klara