Skip to Content
Nieuwe radioseries op Klara

Nieuwe radioseries op Klara

Op zondag 1 en maandag 2 november laat radiozender Klara twee nieuwe series los op zijn luisteraars. In "Het verlies van België" reconstrueert auteur Johan Op de Beeck vijf zondagen lang de onafhankelijkheidsstrijd van België in 1830. En in "Alice in Wonderland" brengt Vitalski tijdens de herfstvakantie een vierdelige ode aan een van de meest wonderbaarlijke boeken uit de Engelse literatuur. 

Het verlies van België

Belgen en Nederlanders, ooit waren ze inwoners van dezelfde staat: Het Koninkrijk der Nederlanden. En dat koninkrijk onstond dit jaar precies tweehonderd jaar geleden. Op 21 september 1815 werd Willem Frederik van het huis Oranje-Nassau in Brussel ingehuldigd als Koning Willem I. 15 jaar later, in 1830 , was het al uit met zijn Koninkrijk. Maar wat weten we nog over die Willem I? Wat voor iemand was hij? Wat liep er mis? Wat leidde uiteindelijk tot onze Belgische revolutie? En wie waren het eigenlijk  die per se ‘Willem weg’ wilden?

Na zijn boeiende Napoleon-reeks op Klara reconstrueert meesterverteller Johan Op de Beeck minutieus en meeslepend het ontstaan van België. Verplichte kost voor iedereen die geïnteresseerd is in onze vaderlandse geschiedenis en politiek.

Het verlies van België . Met Johan Op de Beeck. Vanaf 1 november, 5 zondagen lang, van 18u tot 20u. 

Alice in Wonderland

In 1865 publiceerde Lewis Caroll zijn "Alice's Adventures in Wonderland", één van de wonderbaarlijkste boeken uit de Engelse literatuur. Van geen enkel boek bestaan er zoveel filmadaptaties en alleen al met de boeken die over "Alice in Wonderland" verschenen zijn, kan je een bibliotheek vullen. Gespreksstof genoeg dus om 4 uur radio te vullen.  En dat is precies wat Vitalski zal doen.  Van maandag  2 tot  donderdag 5 november duikt Vitalski elke dag in de wereld van Humpty Dumpty,The Mad Hatter, tuinmannen die op speelkaarten gelijken, boosaardige katten en waterpijprokende rupsen.

Vitalski praat  met kenners en liefhebbers: Ivan Ollevier,  Benno Barnard, Nicolaas Matsier, Jan Paul Van Spaendock, Diane Broeckhoven, Elisabeth Marain, Carel Peeters en Geert Lernout.

Alice in Wonderland. Met Vitalski. Van maandag 2 november tot donderdag 5 november, telkens om 17u.

 

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Klara, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Klara, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos