Music for Life: Muse speelt exclusief concert voor Artsen Zonder Grenzen

persdienst-muse.jpg

Maandag is Studio Brussel van start gegaan met Music for Life. Ook dit jaar vraagt Studio Brussel iedereen om een Vlaamse vzw te kiezen en er een actie voor op poten te zetten. Met al die acties maken de Studio Brussel-luisteraars er van 18 tot en met 24 december opnieuw De Warmste Week van. Een van de eerste acties dit jaar is er een van de Britse band Muse. De rockgroep heeft als goede doel Artsen Zonder Grenzen gekozen en speelt op 16 september een exclusief concert in de AB in Brussel ten voordele van dat goede doel. Het concert draagt de toepasselijke naam "Muse for Life". 

 

Wie het goede doel van Muse wil steunen en erbij wil zijn voor het exclusieve concert van de band, kan vanaf vandaag een sms sturen naar 4342 (1 euro/sms) wanneer Muse gedraaid wordt op Studio Brussel. De opbrengst gaat integraal naar Artsen Zonder Grenzen. 

Over Artsen Zonder Grenzen

Artsen Zonder Grenzen is een internationale medische noodhulporganisatie met projecten in meer dan zestig landen. De vzw biedt hulp zonder enige vorm van discriminatie en kiest nooit partij in gewapende conflicten. Als getuige van ernstig geweld of cirsissen waaraan nauwelijks aandacht wordt geschonken, eist Artsen Zonder Grenzen het recht op om hierover in het openbaar te spreken. In 1999 ontving Artsen Zonder Grenzen de Nobelprijs voor de Vrede.

Vandaag biedt Artsen Zonder Grenzen ondermeer hulp aan vluchtelingen die via Libië en Turkije Europa proberen te bereiken. De vzw is actief in conflicthaarden als Afghanistan en Jemen, en verzorgt ook nog steeds ebolapatiënten in Sierra Leone en Guinee.

Pieter Van Eyndhoven

Perscoördinator Studio Brussel, VRT

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Contact

Auguste Reyerslaan 52 1043 Brussel

www.vrt.be