Skip to Content
MNM zet twee weken lang in op fietsveiligheid

MNM zet twee weken lang in op fietsveiligheid

Naar jaarlijkse gewoonte sensibiliseert radiozender MNM zijn luisteraars in de maand oktober twee weken lang rond verkeersveiligheid. Dit jaar ligt de focus van "De verkeersweken" op fietsveiligheid. Zo wil Peter Van de Veire het debat rond het verplicht dragen van een fietshelm nieuw leven inblazen 

Oktober is een gevaarlijke verkeersmaand. Het uur verandert en de dagen worden gevoelig korter. Bovendien blijkt uit cijfers van de FOD Economie dat oktober ook de dodelijkste verkeersmaand is. Vorige jaren focuste MNM tijdens "De verkeersweken" al op de kennis van de wegcode, de noodzaak aan goede rijopleidingen en duurzame mobiliteit. Dit jaar sensibiliseert MNM zijn luisteraars van 19 tot en met 30 oktober twee weken lang rond fietsveiligheid.  

Fietshelmen en zichtbaarheid

Tijdens de eerste week zal Peter Van de Veire in zijn ochtendshow focussen op het gebruik van de fietshelm. Sophie Bergé was bijna dood omdat ze geen fietshelm droeg. Daarom wil ze zelf aan de minister vragen om fietshelmen verplicht te maken. Peter en Julie helpen haar daarbij.

Tijdens de tweede week gaat Tom De Cock dieper in op zichtbaarheid in het verkeer en geeft hij onder andere fluorescerende rugzakhoezen weg.

Ook Radio 1 sensibiliseert

Ook Radio 1 zet in op verkeersveiligheid. Op maandag 19 oktober lanceert de zender samen met het VSV De Grote Verkeersquiz. Op www.radio1.be kan elke weggebruiker zijn kennis over de wegcode testen.

De Verkeersweken: van 19 t.e.m. 30 oktober op MNM

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator MNM, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator MNM, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos