Skip to Content
MNM opnieuw op zoek naar De Strafste School van Vlaanderen

MNM opnieuw op zoek naar De Strafste School van Vlaanderen

Welke school volgt PTS Mechelen op?

Vanaf vandaag gaat jongerenzender MNM voor de zesde keer al op zoek naar De Strafste School van Vlaanderen. Alle middelbare scholen in Vlaanderen kunnen zich inschrijven door voor 24 april een zelfgemaakt filmpje door te sturen en zo kans te maken op een bezoek van de jury. De focus ligt voor MNM dit jaar meer dan ooit op samenwerking. 

Op donderdag 28 april weten we welke school PTS Mechelen opvolgt als De Strafste School van Vlaanderen. Maar veel belangrijker dan de finale zelf is de weg ernaartoe. MNM wil met De Strafste School zoveel mogelijk Vlaamse scholieren samenbrengen en engageren om als groep boven zichzelf te stijgen.

De jongerenzender van de VRT roept dan ook alle Vlaamse middelbare scholen op om zich in te schrijven met een filmpje waarin de leerlingen tonen dat ze als één groep samenwerken. Dat kan nog tot en met 24 april. Van 18 tot en met 27 april gaat de jury van De Strafste School op bezoek in de scholen die zich hebben ingeschreven om uiteindelijk te bepalen welke school zich een jaar lang De Strafste School van Vlaanderen mag noemen. Die school krijgt op donderdag 28 april een award uit handen van onderwijsminister Hilde Crevits.

De komende weken zullen duizenden leerlingen en leraren de handen in elkaar slaan om de fantastische troeven van hun school in de kijker te zetten. Ze wijzen ons op de schoonheid van ons onderwijs en de kracht van onze jongeren. De Strafste School maakt zo jaar na jaar haar naam waar: scholen tonen zich van hun meest inventieve, sociaal geëngageerde en hartverwarmende kant. Eén school wordt dé strafste school, maar voor mij zijn scholen die hun leerlingen tot ongekende hoogten tillen alvast allemaal straffe scholen. 
Hilde Crevits, Vlaams minister van Onderwijs

De Strafste School in cijfers

Vorig jaar bezocht de jury van De Strafste School op acht dagen tijd 23 scholen in alle provincies. In totaal toonden vorig jaar meer dan 10.000 scholieren en honderden personeelsleden zich van hun strafste kant. Dat zie je in de onderstaande video.

Sinds 2011 bezocht MNM voor De Strafste School 55 verschillende scholen in alle uithoeken van het land. Dat zijn in totaal bijna 25.000 leerlingen uit ASO-, TSO-, BSO, KSO en BuSO-onderwijs.

De Strafste School: alle winnaars

2011: Sint-Niklaasinstituut Kortrijk (vandaag RHIZO)
jury: Kate Ryan, Mungu Cornelis, Tom De Cock

2012: Instituut Heilige Familie Sint-Niklaas
jury: Aagje Vanwalleghem, Tom Dice, Tom De Cock

2013: Spijker Hoogstraten
jury: Joy Anna Thielemans, Tom De Cock

2014: Middenschool Zelzate
jury: Ish Ait Hamou, Nasrien Cnops, Sean Dhondt, Tom De Cock

2015: PTS Mechelen
jury: Zaka, Jelle Van Dael, Tom De Cock

De Strafste School: finale op donderdag 28 april 2016

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator MNM, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator MNM, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos