Skip to Content
MNM in zee met zes Vlaamse hogescholen

MNM in zee met zes Vlaamse hogescholen

Rock 'n Roll Radio Highschool: vanaf 26.01 op MNM

Voor het tweede jaar op rij slaan radiozender MNM en zes Vlaamse hogescholen de handen in elkaar voor het project "Rock ’n Roll Radio Highschool". Vanaf maandag 26 januari krijgen jonge mediastudenten zes weken lang een intensieve masterclass in de studio’s van de jongerenzender. Dj's Julie Van den Steen en Dorianne Aussems, die sinds september vaste waarden zijn op MNM, werden vorig jaar ontdekt door Rock 'n Roll Radio Highschool.

De studenten volgen allemaal een media-opleiding aan een van deze scholen: AP Hogeschool (Antwerpen), Artevelde Hogeschool (Gent), Howest (Kortrijk), Hogeschool PXL (Hasselt), RITS (Brussel) en Thomas More (Mechelen).  

Op maandag en dinsdag maken de studenten een eigen programma tussen 22 uur en middernacht. Ze worden daarbij begeleid door dj Karolien Debecker en radiomaker Bart Haegens.

Op woensdag werken ze samen met Karolien en Bart het programma "Generation M" van a tot z uit.

"Als jongerenradio is het belangrijk dat we een platform zijn waar jonge en aanstormende radiotalenten hun eerste stappen kunnen zetten. In de verrassende voorstellen van de studenten zag ik een grote passie voor radio. Ik wens iedereen heel veel succes toe!”
MNM-nethoofd Rino Ver Eecke

Vorig jaar sloegen MNM en vijf Vlaamse hogescholen voor het eerst de handen in elkaar voor Rock 'n Roll Radio Highschool. Dorianne Aussems, die elke vrijdag de Click Like40 en elke weekenddag MNM Weekend presenteert, ging vast aan de slag bij MNM dankzij het project. Ook Julie Van den Steen, de sidekick van Peter Van de Veire, werd ontdekt tijdens Rock 'n Roll Radio Highschool.

"Rock 'n Roll Radio Highschool is dé manier om te ontdekken en te voelen hoe het er in het echt aan toe gaat. Je leert denken als een MNM-dj, zowel achter de micro als bij de inhoudelijke, intensieve voorbereiding van een programma. Een cadeau om gecoacht te worden door mensen in het vak! "

MNM-dj Dorianne Aussems

“Tijdens Rock ’n Roll Radio Highschool voelde ik voor het eerst hoe het is om op nationale radio te komen. En dat is zo hard genieten. Het is de max!"

MNM-dj Julie Van den Steen

De hogescholen komen in deze volgorde aan bod:

- week van 26.01: Rits
- week van 02.02: Howest
- week van 09.02: Hogeschool PXL
- week van 16.02: krokusvankantie / geen Rock 'n Roll Radio Highschool
- week van 23.02: Thomas More
- week van 02.03: AP Antwerpen
- week van 09.03: Artevelde

Volg Rock ’n Roll Radio Highschool:

- elke maandag en dinsdag tussen 22 uur en middernacht via MNM of radioplus
- op MNM.be
- op Twitter via #rrradio
- op Facebook https://www.facebook.com/rockandrollradiohighschool
- op Instagram via mnmbe
- op Snapshat via mnm.be 

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator MNM, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator MNM, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos