MNM helpt jongeren aan werk

Het Grootste Arbeidsbureau, van 16 tot en met 27 februari op MNM

Zondag 15 februari 2015 — Van maandag 16 tot en met vrijdag 27 februari is MNM Het Grootste Arbeidsbureau. Twee weken lang slaat de radiozender een brug tussen werkgevers en werkzoekenden en geeft jonge schoolverlaters tips om aan een job te geraken. 

Samen met de steun van VDAB legt MNM alle geheimen in de arbeidswereld bloot. Twee weken lang geeft de jongerenzender tips en tricks die de weg doorheen het werkveld een pak aangenamer maken. Wat zijn de do’s en don’t’s bij het solliciteren? Hoe maak je een carrièreswitch? Wat is het beste moment om loonsopslag te vragen?

"Samen met de luisteraars en experten willen we jonge werkzoekende een flinke duw in de rug geven. Jongeren zijn de motor van de toekomst."
MNM-nethoofd Rino Ver Eecke

Van maandag 16 tot en met vrijdag 27 februari presenteert dj Astrid Demeure elke werkdag van 12 tot 13 uur Het Grootste Arbeidsbureau vanuit het VDAB-gebouw in Brussel. Er komen dagelijks ervaringsdeskundigen langs die op alle mogelijke vragen van jonge werkzoekenden een antwoord hebben. 

In De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow (6-9 uur) en Planeet De Cock (16-19 uur) inspireren dj's Peter Van de Veire en Tom De Cock de MNM-luisteraars jongeren die op zoek zijn naar de ideale job door hen te laten meegluren op leuke werkplekken in Vlaanderen en warm te maken voor knelpuntberoepen.

Grootste Arbeidsdag

De hele VRT gaat mee in de actie van MNM en roept donderdag 26 februari uit tot De Grootste Arbeidsdag. Op die dag kunnen jongeren terecht op de VRT om hun eerste werkervaring op te doen in verschillende jobs, van catering tot presentatiewerk. Met De Grootste Arbeidsdag neemt de VRT deel aan de campagne "Ervaring werkt" die de VDAB, de VRT, Unizo, Voka en Adecco eind januari lanceerden.

De hele dag door volgt MNM-dj Ann Reymen de jongeren die die dag aan de slag zijn bij de openbare omroep. Zij brengt verslag uit op de radio, maar ook online op mnm.be en via sociale media.