Skip to Content

MNM helpt jongeren aan het werk

Het Grootste Arbeidsbureau, van 15 tot en met 26 februari op MNM

Van maandag 15 tot en met vrijdag 26 februari is MNM twee weken lang Het Grootste Arbeidsbureau. De jongerenradiozender van de VRT slaat naar jaarlijkse gewoonte een brug tussen werkgevers en werkzoekenden en geeft jonge schoolverlaters tips om aan een job te geraken. Dit jaar ligt de focus op her- en bijscholen.

Samen met de steun van VDAB geeft MNM jongeren tips en tricks die de weg doorheen het werkveld een pak aangenamer maken. Wat zijn de do’s en don’t’s bij het solliciteren? Hoe maak je een carrièreswitch? Wat is het beste moment om loonsopslag te vragen?

"Samen met de luisteraars en experten willen we jonge werkzoekende een flinke duw in de rug geven. Jongeren zijn de motor van de toekomst."
MNM-nethoofd Rino Ver Eecke

Van maandag 15 tot en met vrijdag 26 februari presenteert dj Astrid Demeure elke werkdag van 12 tot 13 uur Het Grootste Arbeidsbureau vanuit het VDAB-gebouw in Brussel. Er komen dagelijks ervaringsdeskundigen langs die een antwoord geven op alle mogelijke vragen van jonge werkzoekenden. En werkhebbenden, want dit jaar ligt de focus op her- en bijscholen. MNM en VDAB leggan alle manieren op tafel die werknemers kunnen helpen om hun huidige job interessanter te maken (bijscholen) of om op een eenvoudige manier naar een nieuwe uitdaging over te schakelen (herscholen). Daarnaast is er ook aandacht voor thema's als solliciteren, loon en motivatie.

In De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow (6-9 uur) inspireren dj's Peter Van de Veire en Julie Van den Steen de luisteraars met tips om de collegialiteit op de werkvloer te verbeteren. Tom De Cock gaat in Planeet De Cock (16-19 uur) dan weer op zoek naar de leukste, gevaarlijkste en best betaalde jobs.

Op vrijdag 26 februari wordt tussen 13 en 16 uur Het Grootste Arbeidsbureau muzikaal afgesloten met de Werk Top 40.

Het Grootste Arbeidsbureau: van maandag 15 tot en met vrijdag 26 februari op MNM. Van maandag tot vrijdag van 12 tot 13 uur met Astrid Demeure vanuit VDAB

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator MNM, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator MNM, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos