Skip to Content
MNM brengt werkgevers en werkzoekenden dichter bij elkaar

MNM brengt werkgevers en werkzoekenden dichter bij elkaar

‘Spread the work’ met Astrid Demeure, van maandag 13 tot en met vrijdag 24 februari op MNM

Naar jaarlijkse gewoonte staat de tweede helft van februari op MNM in het teken van jobs. Van maandag 13 tot en met vrijdag 24 februari slaat MNM in - samenwerking met VDAB - twee weken lang een brug tussen werkgevers en werkzoekenden tijdens de nieuwe actie Spread the work. Dit jaar ligt de focus op solliciteren, werkervaring en knelpuntberoepen. Daarnaast krijgen jonge schoolverlaters tips om aan een job te geraken en zetten bedrijven met vacatures de deuren open.

Rino Ver Eecke, nethoofd MNM:

De voorbije jaren hielpen we heel wat luisteraars op weg naar een aangename werkplek. Veel luisteraars vonden zelfs een nieuwe job door aan de slag te gaan met onze tips. Of ze vonden een andere werkuitdaging. Dit jaar steken we het Grootste Arbeidsbureau in een splinternieuw jasje. Het nieuwe initiatief Spread the work zoomt sterk in op solliciteren, werkervaring opdoen en een nieuwe job vinden. Met frisse en speelse tips en tricks steunen we iedereen die zoekt naar de ultieme job van het leven.

Astrid brengt knelpuntberoepen onder de aandacht

MNM-dj Astrid Demeure ging op pad en beoefende 10 knelpuntberoepen. Ze bakte brood bij de bakker, sneed vlees bij een slager, deed een ronde als bewakingsagent en werkte als verpleegkundige. Daarnaast stond ze een dag op de werf als werfleider, koos ze het juiste montuur bij de opticien, reed ze met de vrachtwagen en oefende ze als onderhoudstechnieker. Haar verslag is elke dag te horen van maandag tot en met vrijdag tussen 12u en 13u op MNM en via videoverslagen op de website. Luisteraars vinden ook telkens meer informatie over het knelpuntberoep van de dag (vacatures e.d.) op de website van VDAB (vdab.be/spreadthework).

Kijk binnen bij...

Werkzoekenden ontdekken elke dag een nieuwe vacature op mnm.be en kunnen door een virtuele rondleiding kennismaken met hun misschien wel toekomstige werkgever. Op de website verschijnt er dagelijks een nieuwe ‘Instastorie’ van een groot of middelgroot bedrijf met een openstaande vacature. 

Tijdens Facebook-live gesprekken kunnen MNM-luisteraars elke middag binnenkijken bij en vragen stellen aan bedrijven die tot de verbeelding spreken. 

Elke ochtend belt Peter van De Veire met een starter - iemand die aan zijn of haar eerste dag begonnen is - en zijn nieuwe baas. Tom De Cock belt hen 's avonds opnieuw op tijdens Planeet De Cock en test hoe de eerste dag verlopen is en hoe goed ze elkaar kennen tijdens een quiz. 

Tips & tricks bij het solliciteren

Op Twitter geven MNM en VDAB tijdens ‘Spread the work’ heel wat tips om te leren solliciteren. Zoals vooraf bijvoorbeeld uitzoeken wat er online allemaal over jou terug te vinden is en in je c.v. eerlijk zijn over je talenkennis. 

Live vanuit de Werkwinkel

‘Spread the work’ met Astrid Demeure wordt elke dag live uitgezonden vanuit een Werkwinkel ergens in Vlaanderen. Een overzicht:

  • Maandag 13 en dinsdag 14/2: Antwerpen
  • Woensdag 15, donderdag 16 en vrijdag 17 februari: Hasselt
  • Week van 20 februari: Brugge

‘Spread the work’, van maandag tot en met vrijdag tussen 12u en 13u en op vrijdag 24/2 van 12u tot 16u.

Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos