Skip to Content
Ministers Gatz en Crevits geven startschot Marathonradio

Ministers Gatz en Crevits geven startschot Marathonradio

Met een welluidende "Yes, We Can!", de slagzin van Marathonradio, hebben ministers Sven Gatz (Media) en Hilde Crevits (Onderwijs) vanmorgen om 8 uur in de MNM-studio het startsein gegeven voor de vierde editie van Marathonradio. Gevraagd naar wat de ministers de studenten tijdens de blokperiode toewensen, antwoordde minister Crevits: "Ik wens dat alle studenten die momenteel aan het blokken zijn er eventjes plezier in hebben. Want dat heeft een positief effect op de resultaten". Minister Gatz hoopt dan weer dat alle studenten minstens één "Aha"-moment overhouden van het studeren, dat ze iets geleerd hebben voor de rest van hun leven.

Voorbeeldige studenten

Zowel minister Crevits als minister Gatz vertelden tegen Peter dat ze tijdens hun studentenperiode voorbeeldige studenten waren. "In het eerste jaar was ik altijd te vroeg klaar met studeren", aldus minister Crevits. "Ik was een gedisciplineerd kereltje vroeger", vulde minister Gatz aan. 

Interactieve blokradio

Nog tot en met 22 juni, zeventien dagen aan een stuk, maken MNM-dj's Peter Van de Veire, Tom De Cock en Eva Daeleman non-stop interactieve blokradio: radio om studenten tijdens de blokperiode een hart onder de riem te steken en te helpen met studie- en ontspanningstips.

De komende zeventien dagen is MNM een grote draaischijf waar studenten bloktips uitwisselen, mekaar motiveren en even kunnen ontspannen tijdens het studeren. Daarvoor zorgen bijvoorbeeld de vele muzikanten die live in de studio komen spelen, zoals wereldster Mika, maar ook Intergalactic Lovers, The Van Jets, Belle Perez, Samson & Gert, Nielson en velen meer.

Net zoals vorig jaar zetten MNM en Teleblok tijdens Marathonradio blokpunten op in heel Vlaanderen. Daar kunnen studenten terecht om samen te studeren en zijn er sportieve en muzikale activiteiten voor tijdens de pauzes.

Vaste waarde 

Uit luisteronderzoek na de editie van vorig jaar, bleek dat zes op tien Vlaamse studenten tijdens Marathonradio afstemde op MNM. "Marathonradio is ondertussen een vaste waarde geworden; zowel voor de studenten als voor MNM. Studenten steunen en leuke radio maken om hen door de examens te loodsen, is een rol die ons als jongerenzender op het lijf geschreven is", besluit MNM-nethoofd Rino Ver Eecke.

Marathonradio: van 5 tot 22 juni op MNM

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven VRT
Pieter Van Eyndhoven VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos