Skip to Content
"Mia" van Gorky opnieuw verkozen tot beste Belgische plaat door Radio 1-luisteraars

"Mia" van Gorky opnieuw verkozen tot beste Belgische plaat door Radio 1-luisteraars

"Mia" van Gorky staat voor het tweede jaar op rij op de eerste plaats in de "100 op 1"-lijst van Radio 1. Dat is de lijst met de beste Belgische nummers aller tijden volgens de Radio 1-luisteraars. "Als ze lacht" van Yevgueni en "Ne me quitte pas" van Jacques Brel vervolledigen het podium.

Vorig jaar stemden de luisteraars van Radio 1 "Mia" van Gorky naar de hoogste plaats in de lijst 100 op 1. De lijst werd toen een week na het ploste overlijden van zanger Luc De Vos uitgezonden. Ook nu, een jaar later, staat de Gorkyhit nog steeds op de eerste plaats. 

Top tien
"Als ze lacht" van Yevgueni stijgt van de vierde naar de tweede plaats en komt zo opnieuw de top drie binnen. "Ne me quitte pas" van Jacques Brel behoudt zijn derde plaats. "Rozane" van Wim De Craene stijgt naar de negende plaats. Daarmee is Wim De Craene de enige artiest met twee nummers in de top tien: "Tim" (5) en "Rozane" (9). 

Dit is de volledige top tien:

1 "Mia" - Gorky 
2 "Als ze lacht" - Yevgueni
3 "Ne me quitte pas" - Jacques Brel
4 "Twee meisjes" - Raymond van het Groenewoud
5 "Tim" - Wim De Craene
6 "Formidable" - Stromae
7 "Eerste sneeuw" - Jan De Wilde
8 "Suds & Soda" - dEUS
9 "Rozane" - Wim De Craene
10 "Oh la la la" - TC Matic

dEUS is de populairste Belgische band volgens de Radio 1-luisteraars. De Antwerpse band rond Tom Barman komt maar liefst zes keer voor in 100 op 1. 

Radio 1 zond de volledige "100 op 1"-lijst op zaterdag 5 december van 9 tot 18 uur uit. Presentatoren met dienst waren Lieve De Maeyer en Evert Venema.

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Radio 1, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Radio 1, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos