Skip to Content

"Mia" van Gorky beste Belgische plaat volgens Radio 1-luisteraars

Gorky vijf keer in "100 op 1"

"Mia" van Gorky staat op de eerste plaats in de "100 op 1"-lijst van Radio 1. Dat is de lijst met de beste Belgische nummers aller tijden volgens de Radio 1-luisteraars. "Twee meisjes" van Raymond van het Groenewoud en "Ne me quitte pas" van Jacques Brel vervolledigen het podium. Gorky, de band van de betreurde Luc De Vos, staat met vijf nummers in de top honderd.  

"Mia" eindigde vorig jaar nog op de negende plaats in "100 op 1". Dit jaar stemden de luisteraars van Radio 1 de hit van Gorky naar de hoogste plaats in de lijst. Daar heeft de dood van Luc De Vos, die vorige week zaterdag onverwacht overleed, ongetwijfeld mee te maken. Naast "Mia" staan nog vier andere nummers van Gorky in de lijst: "Lieve kleine piranha" (12), "Anja" (23), "Soms vraagt een mens zich af" (45) en "Ooit was ik een soldaat (48).

Top tien
Raymond van het Groenewoud moet met "Twee meisjes", vorig jaar nog op 1, dit jaar voldoening nemen met de tweede plaats. "Ne me quitte pas" van Jacques Brel behoudt zijn derde plaats. Dit is de volledige top tien:

1 (9) "Mia" - Gorky 
2 (1) "Twee meisjes" - Raymond van het Groenewoud
3 (3) "Ne me quitte pas" - Jacques Brel
4 (2) "Als ze lacht" - Yevgueni
5 (4) "Eerste sneeuw" - Jan De Wilde
6 (18) "Suds & Soda" - dEUS
7 (7) "Tim" - Wim De Craene
8 (5) "Formidable" - Stromae
9 (8) "Amsterdam" - Kris Debruyne
10 (10)  "Oh la la la" - T.C. Matic

Radio 1 zond de volledige "100 op 1"-lijst op zaterdag 6 december van 9 tot 18 uur uit. Presentatoren met dienst waren Lieve De Maeyer en Evert Venema.

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Radio 1, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Radio 1, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos