Skip to Content

Macklemore & Ryan Lewis steken 15-jarige fan hart onder de riem

De 15-jarige Sam uit Heusden-Zolder kreeg vandaag een bijzonder postpakket. Sam vecht al vier jaar tegen kanker en wilde dolgraag het concert van Ryan Lewis & Macklemore op Pukkelpop bijwonen maar was daar omwille van medische redenen niet tot in staat. Studio Brussel nam daarop contact op met Macklemore & Ryan Lewis die een persoonlijke videoboodschap inspraken voor Sam.

Studio Brussel-presentatrice Linde Merckpoel ging de videoboodschap voor Sam, samen met een door Macklemore & Ryan Lewis gesigneerde cd, vanmiddag afgeven in het UZ in Leuven.

"Het was eigenlijke Goedele Wachters, meter van Kom op tegen kanker, die ons over Sam heeft verteld. Zij wist dat Sam als enorme fan van Macklemore & Ryan Lewis tickets had gekocht voor Pukkelpop. Ondanks het feit dat Sam tegen kanker vecht, zou hij daar wel naartoe kunnen gaan. Maar niet zo lang geleden kreeg Sam van zijn dokters te horen dat hij toch het ziekenhuis niet mocht verlaten om naar het concert van Ryan Lewis & Macklemore te gaan. De teleurstelling bij Sam was enorm."

Daarop schoot Studio Brussel in actie. "We hebben meteen contact proberen opnemen met Sams helden, hen het verhaal van Sam gedaan en gevraagd of zij het niet zouden zien zitten om een persoonlijke videoboodschap in te spreken", aldus Linde Merckpoel. "Omdat Macklemore & Ryan Lewis tijdens hun tournee zo goed als geen tijd vrij maken voor interviews en speciale verzoeken, wistten we wel dat de kans klein was dat we een antwoord zouden krijgen." Maar voor een vurige fan als Sam maakten de heren graag tijd vrij.

Bekijk de videoboodschap voor Sam hier.

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Studio Brussel
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Studio Brussel
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos