Lezen for life: meer dan vijftig bekende radiostemmen lezen voor ten voordele van vzw Luisterpunt

MFL_persheader_2.jpg

De radioploeg van VRT Nieuws en Sport steunt Music for Life met een opmerkelijke actie. Vanaf vandaag kan je een bekende radiostem boeken om een verhaaltje voor te lezen, tijdens de treinrit, je middagpauze of voor het slapengaan. Mensen hebben de keuze uit meer dan vijftig bekende radiostemmen, waaronder Xavier Taveirne, Peter Vandenbempt en Peggy De Meyer. De opbrengst gaat integraal naar vzw Luisterpunt die boeken toegankelijk maakt voor mensen met een leesbeperking.

Meer dan vijftig radiostemmen trekken Vlaanderen en Brussel door om voor te lezen voor het goede doel. Op school, bij mensen thuis in de zetel, in ziekenhuizen, bedrijven of bibliotheken: het kan allemaal. Onder andere Xavier Taveirne ("De ochtend"), Peggy De Meyer (radionieuws), Jan Van Delm (radionieuws), Ruben Van Gucht en Peter Vandenbempt (Sporza) doen een boekje open. 

Verhalen vertellen, het is iets wat radiojournalisten de hele tijd doen. Dus waarom zouden we er dan geen centje mee verdienen voor het goede doel? Wat kunnen wij als nieuwsstemmen beter in de strijd gooien dan onze stem? De radio die tot leven komt bij je thuis, in de bib, in je vereniging, dat is toch een beetje tovenarij? En de opbrengst gaat naar een leesinitiatief, dat past perfect bij wat wij doen.

Studio Brussel-nieuwsstem Katrien Boon

Een boek, een stripverhaal of een dictee in de les Nederlands: de nieuwsstemmen lezen voor wat je wil.

Verhalen voorlezen, dat is wat we doen. Maar denk gerust mee out of the box. Boek ons voor een thriller tijdens je treinrit, laat ons je liefdesbrief voorlezen aan je vrouw, of entertain je klanten met een verhaal door de intercom van je winkel.”

Studio Brussel-nieuwslezeres Benedikte Coussement

Ten voordele van Luisterpunt

Met het ingezamelde geld steunt de radionieuwsdienst Luisterpunt. Luisterpunt is een vzw die boeken omzet voor mensen met een leesbeperking zoals blinden, slechtzienden of MS-patiënten. Boeken worden omgezet naar een luisterboek of een brailleboek. Maar een omzetting kost algauw 500 euro. Met de opbrengst van Music for Life kan luisterpunt zijn collectie uitbreiden. Want het aanbod nieuwe boeken loopt achter op de vraag: mensen met een leesbeperking vragen om nieuwe boeken, maar die zijn nog niet beschikbaar.

Hoe werkt het?

Via de website deredactie.be/lezenforlife kan je een aanvraag indienen om een stem te boeken. Je verzoek wordt doorgestuurd naar de door jou geselecteerde voorlezer. Je spreekt dan rechtstreeks met hem of haar verder af.

De actie loopt vanaf 10 december tot kerstavond. De voorleessessie mag wel plaatsvinden na 24 december, maar moet wel al geboekt en betaald zijn voor kerstavond.

Voor een voorleessessie van gemiddeld een half uur betaal je minstens 75 euro. Maar meer mag natuurlijk altijd. De radionieuwsdienst werkt niet per opbod, maar met een vaste minimumprijs. Zo heeft iedereen de kans om voor even een radiostem in huis te halen.

De journalisten zijn allemaal werkzaam in een bepaalde regio. Meer informatie hierover vind je op de website.

deredactie.be/lezenforlife

Perscoördinator VRT Radio

Pieter Van Eyndhoven, VRT

Studio Brussel-nieuwsstem

Katrien Boon

Studio Brussel-nieuwsstem

Benedikte Coussement

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Contact

Auguste Reyerslaan 52 1043 Brussel

www.vrt.be