Skip to Content
Leerlingen met gebarentaalfilmpje winnen taalwedstrijd MNM & Van Dale

Leerlingen met gebarentaalfilmpje winnen taalwedstrijd MNM & Van Dale

MNM en Van Dale Uitgevers hebben "Zij zwijgt", de inzending van vijf leerlingen van het derde jaar aan het Klein Seminarie in Hoogstraten, uitgeroepen tot winnaar van de eerste editie van WoordSlam. Het filmpje in gebarentaal kreeg de meeste publieksstemmen. Dat werd vandaag bekendgemaakt tijdens een live-uitzending van MNM vanop de Boekenbeurs in Antwerpen.

Over de winnaar

"Zij zwijgt" is een gedicht dat gemaakt werd door vijf leerlingen in het kader van de lessen Nederlands. De gebarentaal die gebruikt wordt in de video is een idee van een van de leerlingen. Het is tenslotte ook een taal en dat mag af en toe wel eens in de verf worden gezet, vonden zij terecht.

Naast een winnaar maakten MNM en Van Dale ook de tweede en derde plaatsen bekend. Het zilver ging naar "Die ijzige blik", een gedicht van Bob Anthonis. Het brons ging naar "Beatboxrap" van de leerlingen van het tweede middelbaar van het DvM HTB in Aalst. Alle geluiden en klanken in het filmpje worden geproduceerd door de leerlingen zelf. Er komen dus geen instrumenten aan te pas.

Over WoordSlam

Anderhalve maand geleden lanceerden radiozender MNM en Van Dale Uitgevers de eerste editie van WoordSlam, een taalwedstrijd waarmee de partners jongeren uitdaagden om op een creatieve manier om te gaan met taal en meertaligheid. Tot 23 oktober konden 12- tot 18-jarigen een creatief taalfilmpje insturen. Rap, verhaal, dans, lied, gedicht... De wedstrijd stond open voor alle vormen van taal.

Twee weken geleden werden de vijf finalisten bekendgemaakt, waarop het brede publiek vervolgens kon stemmen. Vanmiddag werden op de Boekenbeurs de podiumplaatsen bekendgemaakt.

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator MNM, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator MNM, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos