Skip to Content

Klara viert Pasen met de mooiste passiemuziek

Wie de Goede Week ten volle wil beleven, zit goed bij Klara; Tijdens de week voor Pasen selecteert de klassieke radiozender van de openbare omroep elke avond de mooiste passiemuziek. 

Goede Week

Van maandag 30 maart tot en met vrijdag 3 april zendt Klara elke avond van 20 tot 22 uur een opname uit van een passieconcert. Op maandag 30 maart opent het Stabat Mater in de versie van Luigi Boccherini de Goede Week. Op Goede Vrijdag staat de Johannespassie van J.S. Bach in een uitvoering van het Collegium Vocale Gent onder leiding van Philippe Herreweghe, die eerder dit jaar de Klara Carrièreprijs in ontvangst nam, op het programma.

Stille Zaterdag

Ook tijdens het paasweekend past Klara zijn programmatie aan, met op Stille Zaterdag een heruitzending van het Iedereen Klassiek On Tour-concert in Mol (12-13 uur). In Boetiek Klassiek (15-18 uur) staat jong, aanstormend talent van eigen bodem in de kijker. 

Paaszondag

Op Pasen zelf gaat Pat Donnez in Berg en Dal (10 uur) in gesprek met auteur Bart Moeyaert naar aanleiding van het verschijnen van zijn boek "De Hemel". En uiteraard is er ook veel paasmuziek met om 11 uur het Magnificat van J.S Bach in een uitvoering van het Ricercar Consort. Om 15 uur brengt het Concert d'Astrée zijn uitvoering van Handels Messiah.

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Klara, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Klara, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos